1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fas'tan AB'ye avlanma izni
Fas'tan AB'ye avlanma izni

Fas'tan AB'ye avlanma izni

Fas, Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerde kayıtlı 126 balıkçı gemisine Fas sularında 4 yıl avlanmaı imkanı veren protokole imza attı.

A+A-

Fas Deniz Ürünleri ve Çiftçilik Bakanı Aziz Ahnuş ile AB Denizcilik ve Balıkçılıktan Sorumlu Komisyon Üyesi Maria Damanaki, Fas'ın başkenti Rabat'ta, AB'ye üye ülkelerde kayıtlı 126 balıkçı gemisinin Fas sularında 4 yıl boyunca avlanmalarına imkan veren protokolü imzaladı.

Basına açıklamada bulunan Ahnuş, "Bu, Fas ve AB arasındaki güçlü ortaklığa destek veren çok önemli bir anlaşmadır. Protokol, uygulamaya girdiği andan itibaren 4 yıl geçerli. Protokolun içeriği, balıkçılık sektöründe sürdürülebilir yararı gözetmektedir, AB gemilerinin sularımızda avlanmaya izin verilen miktarı aşmamaları öngörülmektedir" dedi.

Ülkesinin yıllık 40 milyon avro gelir elde edeceğini dile getiren Ahnuş, bunun 14 milyon avrosunun balıkçılık sektörünün geliştirilmesine tahsis edileceğini vurguladı.

Maria Damanaki de imzalamaktan memnuniyet duyduğu protokolün iki taraf arasındaki ilişkileri destekleyecek mahiyette olduğunu belirtti. Damanaki, "Protokol, 4 yıl boyunca AB'nin 126 gemisine Fas sularında avlanma imkanı veriyor" diye konuştu. Protokolün önümüzdeki günlerde, AB ve Fas parlamentolarına sunulması bekleniyor. AB ve Fas arasında 1996 yılında imzalanan benzer bir protokol, 2011'e kadar yürürlükte kalmıştı.

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.