1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Feramuz Aşkın yeniden GEMİMO Başkanlığına seçildi
Feramuz Aşkın yeniden GEMİMO Başkanlığına seçildi

Feramuz Aşkın yeniden GEMİMO Başkanlığına seçildi

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası 38. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı.

A+A-

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) 38.Olağan Genel Kurul Toplantısı 19 MART 2016 tarihinde Gündüz Aybay Denizcilik merkezinde gerçekleştirildi. 19 Mart 2016 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısında 37. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın açılışı yaparak gündem gereği divan kurulunun oluşturulması için haziruna yöneldi.

Divan Başkanlığına A.İlker Meşe , Divan Başkan Yardımcılığına Murat Akpınar, Divan Katipliklerine de Filiz Aksoy ve Nilgün Baldoğan oy birliği ile seçilerek Divan Kurulu oluşturuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve 37. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın bir açılış konuşması yaptı. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı’nın, mesajı Genel Sekreter Salih Bilal tarafından ,ayrıca çeşitli kurum ,kuruluş ve kişilerden gelen tebrik ve başarı telgrafları divan başkanlığınca okundu.

Daha sonra kardeş sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine söz verildi. Sırasıyla TOBB DTO Konsey Başkanı Erol Yücel Konuşma yaptı, - YTÜ Gemi İnşaa Mühendisliği Bölümü dekanı Prof.Dr.Bahri Şahin , İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Oğuz Salim Söğüt , Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli , Defav Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Temur , Gemimo İzmir Şb.Başkanı Bora Kayacan geçmiş dönem yönetim kuruluna teşekkür ederek seçilecek olan yönetim kuruluna başarı dileklerini sundular.

Konuşmaların ardından 37. Dönem Genel Sekreteri Salih Bilal Çalışma Raporunu, 37. Dönem Muhasip Üyesi Yaşar Canca Mali Raporu, Murat Nurova ise Denetleme Raporunu okudu.

Raporların değerlendirmesi yapıldı ve oylamaya geçildi. Tüm raporlar Genel Kurul tarafından oybirliği ile aklandı. Divan Başkanı A.İlker Meşe 37. Dönem Yönetim Kurulunu kutladı ve eski yönetim kurulu salondan büyük alkış aldı. 37. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı. 37. Dönem bütçe tasarısı Muhasip Üye Yaşar Canca tarafından açıklandı. Oylamaya sunuldu ve muhammen bütçe oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca; iktisadi İşletme kurulma yetkisi istenmesi ve Kabataş Ömer Avni Mahallesinde bulunan taşınmazın satılması için gerekçeler açıklandı ve yetki istendi , ve yeni seçilecek yönetim kurulu ilgili maddeler ile ilgili yetkilendirildi.

Sonuçların açıklanmasından sonra bir değerlendirme yapan Feramuz Aşkın iki gün süren genel kurula katılan tüm delegelere, katılımcılara ve kendilerine gerçekleştirdikleri çalışmalarda destek veren kurum ,kuruluş ve kişilere teşekkür etti.

Kabataş Ömer Avni Mahallesinde bulunan taşınmazın satılması ve akabinde yeni bir taşınmaz satın alınıp- taşınılması planının Gemimo’ya ek aktiviteler katacağını ve gerçekleştirilmesi planlanan yeni faaliyetler olduğu hakkında bilgilendirmede bulunarak , Gemimo’nun Deniz Ulaştırma İsletme Mühendislerinin de (güverte bölümü) üye olmalarından sonra daha da güçlendiğini belirten Feramuz Aşkın, yeni yönetimde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisinin de görev alacağının altını çizdi.

Ayrıca İŞKUR yetkililerince sektörü bilgilendirme toplantısı yapılarak programın işleyişi konusunda bir sunum gerçekleştirileceğinin ve sunuma müteakip öğrencilerin uzakyol gemi ve atölye stajlarıyla ilgili sorunlara çözüm sunmak üzere Tmmob Gemimo ve İş Kur arasında ortak bir protokol imzalanacağı hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Aşkın, yapılacak olan ilk Yönetim Kurulu Toplantısında görev dağılımı ile birlikte yeni dönemdeki çalışma programının da üyelerle paylaşılacağını belirtti.

Dilekler ve temenniler bölümünün ardından seçime katılacak adayların dilekçeleri alındı ve toplantı sona erdi. Ertesi gün sandığa gitmek üzere seçim duyurusunda bulunan Divan Başkanı A.İlker Meşe toplantıyı sonlandırdı.

20 MART 2016 Pazar günü oy sandıklarına giden üyelerin oyları sayıldıktan ve İlçe seçim kurulu onayından ve toplanan ilk yönetim kurulundan sonra 38. Dönem Yönetim Kurulu belirlenip görev dağılımı gerçekleştirildi.

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) 19 -20 Mart 2016 tarihlerinde geçekleşen 38. Olağan Genel Kurul Toplantısının ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında oy birliği ile görev dağılımı aşağıdaki şekilde yapıldı;

Yönetim Kurulu Üyeleri

-FERAMUZ AŞKIN Başkan
-A.YAŞAR CANCA 2.Başkan
-SEDA TURHAN Genel Sekreter
-SALİH BİLAL Muhasip Üye
-CEMALETTİN ŞEVLİ Üye
-SELÇUK NAS Üye
-ADNAN PARLAK Üye

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

-MURAT AKPINAR
-GİZEM ÇEVİK
-GÖRKEM KÖKKÜLÜNK
-SENA NOMAK
-SALİHA SAADET KALENDER
-BURAK GÜRHAN ALKOÇ
-AYŞE ASLI BAŞAK


Denetleme Kurulu Üyeleri

-MEHMET AKÇA
-CEM MOHAN
-M.HİKMET ELMÜTEVELLİH

Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri

-YAŞAR ÇOBAN
-KARNİK BİNGÜL
-NAŞİT YAMANYAR

TMMOB Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri

-ALPER DİNÇ
-FERAMUZ AŞKIN
-SALİH BİLAL

TMMOB Birlik Yüksek Onur Kurulu Üyeleri

- ERKAN DERELİ

TMMOB Birlik Denetçisi

-NİHAT ASAN

TMMOB Birlik Genel Kurulu Üyeleri

-FERAMUZ AŞKIN
-ALPER DİNÇ
-SALİH BİLAL
-A.YAŞAR CANCA
-SELÇUK NAS
-SEDA TURHAN
-CEMALETTİN ŞEVLİ
-ADNAN PARLAK
-SENA NOMAK
-MURAT AKPINAR
-GİZEM ÇEVİK
-GÖRKEM KÖKKÜLÜNK
-SALİHA SAADET KALENDER
-BURAK GÜRHAN ALKOÇ
-AYŞE ASLI BAŞAK
-DERYA YENİCE OFLU
-ERKAN DERELİ
-TANJU KURTULUŞ
-MEHMET AKÇA
-ALPER KILIÇ
-CENGİZ KILIÇ
-ERSOY EVREN
-NİHAT ASAN

TMMOB Birlik Genel Kurulu Yedek Üyeleri

-A.YAŞAR ÇOBAN
-NAŞİT YAMANYAR
-KARNİK BİNGÜL
-M.HİKMET ELTÜVELLİH

Onur Kurulu Üyeleri

-FAHRETTİN KÜÇÜKŞAHİN
-MEHMET MURAT NUROVA
-A.İLKER MEŞE
-HASAN ÇAYLAK
-AKİF TUNA

Onur Kurulu Yedek Üyeleri

-HALİT HOŞKAN
-YAŞAR ÇOBAN
-SÜLEYMAN KAZAN
-MEHMET AKÇA
-AHMET BÖLÜK

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6149 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.