1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Festivalde en çok balığı tutu, tekneyi kaptı
Festivalde en çok balığı tutu, tekneyi kaptı

Festivalde en çok balığı tutu, tekneyi kaptı

Beylikdüzü Geleneksel Balık Festivali'nde binlerce vatandaşa balık ekmek ikram edildi. Festival kapsamında düzenlenen balık tutma yarışmasında birinci olan yarışmacıya tekne hediye edildi.

A+A-

Büyük bir katılımla gerçekleşen Beylikdüzü Geleneksel Balık Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce vatandaşa balık ekmek ikram edilen festival kapsamında düzenlenen balık tutma yarışmasında birinci olan yarışmacıya tekne hediye edildi. Başkan Yusuf Uzun da balıkçılarla birlikte denize olta atarak balık tuttu.

Beylikdüzü Geleneksel Balık Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce vatandaşa balık ekmek ikram edilen festival kapsamında düzenlenen balık tutma yarışmasında birinci olan yarışmacıya tekne hediye edildi.

Beylikdüzü 5. Geleneksel Balık Festivali, 7’den 70’e sahili dolduran binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği festivalde binlerce İstanbulluya balık-ekmek ve etli pilav ikram edildi.

Festivalde 15 zıpkınlı ve 80 balıkçı tekneleriyle denize açılarak, balık tutma yarışmasına katıldı. Beylikdüzü halkının eğlenceli anlara tanık olduğu festival alanında yapılan Karadeniz Dans Gösterisi, katılımcıları coşturdu. Ayrıca festival kapsamında kurulan çocuk oyun grupları, miniklerin keyifli vakit geçirmelerini sağladı.

Beylikdüzü Geleneksel Balık Festival alanına kurulan balık standları önünde uzun kuyruklar oluştu. Ücretsiz bir şekilde meşrubatıyla birlikte ikram edilen balıkları ilçe halkı afiyetle yedi. Alternatif olarak etli pilav da ikram edilen festivalde yaklaşık 10 bin vatandaş ağırlandı.

“FESTİVAL, HER YIL DAHA BÜYÜK BİR COŞKU İLE GEÇİYOR”

Balık yarışması ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü’nün 14 kilometrelik eşsiz sahilinde bol balığa sahip olduğunu duyurmak ve denizin güzelliklerini birlikte yaşamak amacıyla bu festivali geleneksel hale getirdiklerini ifade etti. Başkan Uzun, “Bu yıl 5. düzenlenen festival görüldüğü gibi her yıl daha büyük bir coşku ile geçiyor. Emeği geçen herkese ve katılan tüm halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BALIK TUTMA YARIŞMASININ BİRİNCİSİ TEKNE KAZANDI”

5. Geleneksel Balık Festivali’nde iki kategoride balık tutma yarışması düzenlendi. Teknede olta ile balık tutma yarışması düzenlendi. Ödüllü olan yarışmada birinciliği hak eden yarışmacı fiber gros tekne kazandı. İkinci ve üçüncü olan yarışmacılar da olta takımı kazandı. Zıpkınla balık tutma yarışmasında ise birinci olan yarışmacı palet kazanırken, 2. olan yarışmacı zıpkın, 3.’lüğü elde eden yarışmacı ise balık adam kıyafeti kazandı.

beylikduzu1.jpg

beylikduzu2.jpg

beylikduzu5.jpg

 

viirahaber.com

Bu haber toplam 1526 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.