1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Fethiye'deki plaj özelleştirmelerine tepki artıyor
Fethiye'deki plaj özelleştirmelerine tepki artıyor

Fethiye'deki plaj özelleştirmelerine tepki artıyor

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki plajların özel şirkete ihale edilmesine tepki gösteren Fethiyeliler, yürüyüş yaparak alınan karara tepki gösterdi.

A+A-

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki plajların özel şirkete ihale edilmesine tepki gösteren vatandaşlar yürüyüş düzenledi.

Fethiye Belediye Başkanı Behcet Saatcı, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, turizmciler ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde belediye bandosu eşliğinde Belcekız Plajına kadar yürüyen kalabalık, alınan karara tepki gösterdi. Plajda güneşlenen yerli ve yabancı turistlerin merakla izlediği eylem sırasında, jandarma Ölüdeniz girişinde yoğun önlemler aldı

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, 10 yıldır Ölüdeniz plajları için mücadele ettiklerini ve plajları Fethiye'de çalıştırabilecek vakıf, belediye, sivil toplum kuruluşu bulunduğunu belirterek, "Sivil toplum kuruluşları bu şekilde sahip çıktıkları takdirde Ölüdeniz, Fethiye'nin olacaktır. Kaymakamlık,Muğla Valiliği ve Ankara ile konuyu defalarca görüştük. Ölüdeniz'i Fethiye ve Ölüdeniz halkı olarak çalıştırmaya layıkız. Bunu yetkililerden bekliyoruz “dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behcet Saatcı da, “Yıkmadan,dökmeden,kırmadan bir şeylerin olacağını göstermek istiyoruz biz sadaka istemiyoruz hakkımız olan ölüdeniz plajlarını istiyoruz diyerek bu insanlar Medine dilencisi gibi dilenmek istemiyor. Fethiyede plajları işletecek pek çok kuruluş ve işletme var Fethiye'de ki esnaf odaları bir araya gelerek Türkiye’nin tek esnaf hastanesini kurdular ve başarı ile işletiyorlar. Bu örnekle fetyhiyeliler de işletmecilik yapabiliyormuş diyoruz. Yıllardır birileri ölüdeniz plajlarını işletiyordu. MELSA da işletiyordu. MELSA devam etseydi ne olurdu? Bunun arkasında söylemek istemiyorum ama siyaset bulunuyor. MELSA büyük şehre geçti eğer büyük şehir belediyesini iktidar partisi belediyesi olsaydı plaj başkasına geçer miydi? Seçimden önce MELSA feshi edildi çevre bakanlığı ve Muğla valiliği çevre vakfı kuruldu. Farklı insanlara ihale edildi. Aslında bir tek adrese Fethiye’ye bırakılmalıydı. Ölüdeniz plajlarını esnaf odası FETAV ölüdeniz geliştirme kooperatifi gibi çok sayıda vakıf ve işletme işletebilir ancak şunu hatırlatmak istiyorum devleti yönetenler adaletten ayrıldığı zaman her şeyden uzaklaşırlar Seydikemer ilçesin de 51-G maddesine göre Saklıkenti belediyeye veriyor da ölüdeniz plajlarını niye Fethiye'ye vermiyorlar. Biz bu isyan bayrağını sesimizi duydukları yere kadar tutacağız. Bizim rengimiz kırmızı beyazdır. Bu plajlar Fethiye’nin olana kadar eylemler artarak devam edecektir” diye konuştu.

53b07acdc33320098c3b7b07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

Bu haber toplam 3958 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.