1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  4. FETÖ mağduru personel Cezayir'de rehin kaldı
FETÖ mağduru personel Cezayir'de rehin kaldı

FETÖ mağduru personel Cezayir'de rehin kaldı

FETÖ’ye yakın olduğu iddia edilen Mustafa Dalgın’ın gemilerinden biri olan Sea Honest, Cezayir’de rehin kaldı. Kaptanı dahil 4’ü Türk, 15’i Hintli olmak üzere 19 personeli olan gemide, çalışanların can güvenliğinin tehlikede olduğu belirtildi.

A+A-

Yaşar Özer / Vira Haber

İstanbul merkezli Vera Denizcilik şirketine ait Sea Honest adlı gemi, Cezayir’in Alger Limanı’nda yaklaşık 4 aydan beri mahsur durumda bulunuyor. Vira Haber olarak kendisine ulaştığımız gemi kaptanı Turgut Erdağ, Vera Denizcilik’ten hiç kimseye ulaşamadıklarını ve çok zor durumda olduklarını belirtti. 28 Haziran’da makine arızası nedeniyle Alger Limanı’na girdiklerini kaydeden Kaptan Erdağ, “Ana makinenin onarımı yapıldı fakat geçen 4 aya rağmen şirket gemiyi kaldırmadı” dedi. “1 aydır iletişimimiz yok. Yiyecek, su ve elektrik yok” diyen Erdağ, “Hiçbir şey kullanılamıyor. Şirket yetkililerinin ne yaptıkları hiçbir şekilde belli değil. Burada 4 Türk, 15 Hintli, toplamda 19 kişiyiz. Hayat bizim için tam bir eziyete dönüştü. Hastalık ve temizlik sorunumuz var. Personelimin can güvenliği yok” ifadelerini kullandı.

Acil olarak Kızılay'dan destek almaları gerektiğini söyleyen Erdağ, kesin çözüm için Türk yetkililere seslendi ve kendilerine yardım edilmesini istedi. 

Kaptan Turgut Erdağ, gemideki personellerin Türkiye’ye çekilebilmesi için kısa vadede yapılması gerekenler hakkında da şunları söyledi: "Konsolosluktan bir yetkilinin gemiye giderek gözlem yapması, koşullarla ilgili tutanak tutması ve ardından o tutanağın Dışişleri Bakanlığına iletilmesi gerekiyor."

Turgut Kaptan neden gemiyi terk etmiyor?

"Turgut neden gemiyi terk edemiyor, neden bir sandala binip kaçmıyor?" gibi sorularla karşılaştıklarını belirten Turgut Kaptan’ın kızı Ece Erdağ ise, "Babam yasalar gereği gemiyi terk edemiyor" dedi. Şirketin Alger Limanı'na 300 bin dolar, bir İngiliz kuruma 200 bin dolar, gemi mürettebatına da 150 bin dolar civarında borcu olduğunu kaydeden Erdağ, "Babam bu borçların bir garantörü olarak gemide. Bu yüzden liman, gemiyi terk etmesine izin vermiyor. Şirkete değişik zamanlarda gidiliyor ama şirket yetkililerine sorunu aktaramıyoruz. Şirkete kayyum atanmıştı, ancak kayyuma bile ulaşamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ece Erdağ, babasının ve beraberindeki personellerin acilen kurtarılması için konuyla ilgili Türk yetkililerden yardım istedi.

seahonest2.jpg

seahonest4.jpgseahonest5.jpg

seahonest3-001.jpg

Bu haber toplam 7681 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum