1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fırtına deniz ulaşımına geçit vermiyor
Fırtına deniz ulaşımına geçit vermiyor

Fırtına deniz ulaşımına geçit vermiyor

Gestaş Deniz Ulaşım ve Turizm Ticaret A.Ş.'ye ait arabalı vapur ve S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Tekirdağ'a düzenlediği Ro-Ro seferleri 3 gün karşılıklı olarak iptal edildi.

A+A-

Balıkesir’in Erdek ilçesinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklıklarının 8 derece düştüğü Erdek'te, Avşa ve Marmara adalarına yapılması planlanan Gestaş Deniz Ulaşım ve Turizm Ticaret A.Ş.'ye ait arabalı vapur ve S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Tekirdağ'a düzenlediği Ro-Ro seferleri 3 gün karşılıklı olarak iptal edildi. İlçe merkezinde ara ara elektrikler kesilirken, bir ağaç da fırtına nedeniyle devrildi.

Ülke genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, Erdek ve çevresinde yaşamı olumsuz etkiledi. Hafta başında başlayan aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı havanın 3 gün boyunca etkisini sürdüreceği ve hava sıcaklığının 6 ila 8 derece daha düşeceği belirtildi. Karayolları ekipleri ve Erdek İtfaiyesi, ilçe merkezi ve çevresinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı.

ADALARA VE TEKİRDAĞ'A SEFERLER İPTAL

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan fırtına nedeniyle Erdek’ten Avşa ve Marmara adalarına yapılan Gestaş Deniz Ulaşım ve Turizm Ticaret A.Ş.'ye ait arabalı vapur ve  S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Tekirdağ'a düzenlediği Ro-Ro seferleri 3 gün karşılıklı olarak iptal edildi. Erdek’ten adalara ve Tekirdağ’a gidecek olan kamyonlar iskelede bekletiliyor. Erdek Liman Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Marmara, Avşa ve Tekirdağ’a yapılması gereken seferlerin dev dalgalar nedeniyle iptal edildiği açıkladı. Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, dün gece saatlerinden itibaren başlayan ve saatteki hızı yer yer 60 kilometreye varan fırtınanın Marmara Denizi’nde etkili olduğu, bu nedenle Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 3 gün boyunca sağanak, yer yer kuvvetli yağmur geçişleri ve kuvvetli fırtınanın yaşanmasının beklendiği uyarısında bulunduğuna dikkati çekerek bu nedenle seferlerin 3 gün boyunca iptal edildiğini söyledi. Diğer yandan balıkçı teknelerini de denize açılmaması için uyardıklarını belirten Yıldırım, “Erdek iskelesinden adalara ulaşımın sağlanması için duruma göre ek bir sefer konulabilir” dedi.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy da yaptığı açıklamada, adalara ulaşımda bir günlük aksamanın sıkıntı yaratmayacağını, gerekli tedbirlerin alındığını, duruma göre fırtına etkisini azalttığı takdirde seferlere devam edileceğini söyledi.

KUZEY EGE FIRTNAYA TESLİM

Kuzey Ege'de de 3 gündür etkili olan fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arasında karşılıklı gerçekleştirilmesi planlanan bazı arabalı vapur seferlerinde aksama yaşanıyor.

Gestaş tarafından yapılan açıklamada, “30 Kasım 2018 Cuma (Bugün), Gökçeada'dan 13.00, Kabatepe'den 15.00 seferlerimiz olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edilmiştir.

Güney Marmara Hattı'nda Erdek'ten 11.00 kalkışlı tüm seferler iptal edildi.

Geyikli-Bozcaada hattında ise Bozcaada'dan 10.00 ve 14.00, Geyikli'den ise 11.00 ve 15.00 seferlerimiz yapılamayacaktır. Çanakkale-Kilitbahir hattında Kilitbahir'den saat başı, Çanakkale'den buçuklarda sefer yapılmaktadır.”

İDO VE BUDO İPTALLERİ

Marmara Denizi'ni etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferleri iptal edildi.

İDO'nun sitesinden yapılan açıklamada, “Değerli misafirimiz; olumsuz hava koşulları nedeniyle 30 Kasım 2018 Bursa-Yenikapı-Kadıköy 10.30 seferi, Kadıköy-Yenikapı-Bursa 09.50 seferi iptal edildi” denildi.

BUDO'DA İPTAL OLAN SEFERLER ŞÖYLE:

09.30 - Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas)

10.00 - Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci)

10.30 - İstanbul(Büyükçekmece) - Bursa(Mudanya)

11.00 - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

İDO’DA İPTAL OLAN SEFERLER ŞÖYLE:

09.50 - Kadıköy-Yenikapı-Bursa

10.30 - Bursa-Yenikapı-Kadıköydenildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3929 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.