1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fırtına deniz ulaşımını tamamen etkisi altına aldı
Fırtına deniz ulaşımını tamamen etkisi altına aldı

Fırtına deniz ulaşımını tamamen etkisi altına aldı

Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ, Gökçeada'ya yapılacak seferlerin saatlerini değiştirilirken Bandırma-İstanbul arasında deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

A+A-

Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün Gökçeada'ya yapılacak seferlerin saatlerini değiştirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "Kabatepe-Gökçeada hattımızda hava muhalefeti nedeniyle yapılacak olan sefer tarifesi, Kabatepe'den hareket 12.00, 16.00, 20.00, Gökçeada'dan hareket  07.00, 14.00, 18.00 olarak değiştirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Bu arada Balıkesir’in Bandırma ilçesinde fırtına ve yağmur deniz ulaşımını aksatıyor. Gece saatlerinde başlayan ve hızı zaman zaman saatte 50 ile 70 kilometreye ulaşan fırtına sebebiyle Bandırma-İstanbul arasında deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Dev dalgalar, Bandırma Limanı’ndaki dalgakıranları aşarak yürüyüş yolunu kapattı.

Küçük balıkçı tekneleri batma tehlikesi yaşarken, limanda tahmil ve tahliye işleri de aksadı. Sahil bandında bulunan bazı çay bahçesi ve büfelerin brandaları yırtıldı. Aralıklılarla yağmurun da etkili olduğu ilçede bazı balıkçılar avlanmaya çıkamadı.

Fırtına sebebiyle dün de seferlerini iptal eden İDO, bugün saat 09.50’deki Bandırma - Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü ile saat 12.00’de yapacağı Bostancı - Yenikapı - Bandırma seferlerini iptal ettiğini açıkladı. İstanbul-Bandırma arasında deniz uçağı seferleri de bir süredir yapılamıyor. Frtına ve yağışlı havanın yarın da devam etmesi bekleniyor.

Karadeniz'de dalgalar gemileri beşik gibi salladı

Zonguldak’ta geceden bu yana etkili olan şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle limana girebilmek için açıkta sıra bekleyen gemiler şiddetli dalga nedeniyle beşlik gibi sallandı.

Zonguldak’ta şiddetli rüzgar nedeniyle boyu 5 ila 6 metreyi bulan dev dalgalar mendireği aştı. Hızı yaklaşık saat 40 ila 50 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle dev dalgalar istinat duvarını aşarak limana girdi.

Balıkçı tekneleri, denizde oluşan büyük dalgalardan korunmak için limana sığındı. Liman içinde ve liman dışında kalan yük gemileri ise adeta beşik gibi sallandı. Açıkta bekleyen iki yük gemisi ise limana alınmak istedi. Açıkta demirleyen gemiler, şiddetli rüzgar ve yağmurla birlikte sallanmaya devam etti. Tehlikeli görüntülerin yaşandığı limanda, sırası gelen gemiler limana yanaşmak için sıra bekledi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli yağışın bir süre daha devam edeceğini belirttiler.

Fırtına Akçakoca'yı da vurdu

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde sağanak yağış ve fırtına, zarara yol açtı. Akçakoca Belediyesi ne ait 70 metre uzunluğundaki bayrak direğine yıldırım düşmesi sonucu belediye binasında bulunan santral, internet ve bilgisayarlarda hasar meydana geldi. Yanan santral, uzman ekip tarafından onarıldı. Akçakoca’da sağanak yağış ve fırtına nedeniyle dalga boyu 5 metreyi buldu. Azgın dalgalar nedeniyle balıkçılar balıkçı barınağına gizlendiler.

virahaber.com

Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.