1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Fırtınaya yakalanan balıkçı teknesi kıyıya vurdu
Fırtınaya yakalanan balıkçı teknesi kıyıya vurdu

Fırtınaya yakalanan balıkçı teknesi kıyıya vurdu

Japon Denizi'nin kuzeyinde balık avlayan Kuzey Koreli balıkçıların teknesi Japonya kıyısına vurdu. Japonya, Kuzey Koreli balıkçılar hakkında yasa dışı avcılığı şüphesiyle soruşturma başlatacak.

A+A-

Peş peşe yaptığı füze denemeleriyle Japonya'ya korku salan Kuzey Kore'den bu kez farklı bir haber geldi.

Japon Denizi'nin kuzeyinde balık avlayan tekne, fırtınaya yakalandı. Sürüklenen tekne, Japonya'nın kuzeyindeki Akita vilayetine bağlı Yurihonjo kasabasında kıyıya vurdu.

Hasarlı olan ahşap teknedeki sekiz Kuzey Koreli balıkçı kurtarıldı. Japon yetkililer, balıkçıların sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Japonya, Kuzey Koreli balıkçılar hakkında yasa dışı avcılığı şüphesiyle soruşturma başlatacak.

Japon sahil güvenlik birimleri, geçen hafta da üç Kuzey Koreliyi Japonya açıklarında alabora olan bir balıkçı teknesinden kurtarmıştı.

Japonya ile Kore Yarımadası arasında kalan sular zengin balık türlerine ev sahipliği yapıyor. Çin'den ve Kuzey Kore'den küçük tekneler trolle balık avlamak için bölgeye geliyor. Kışın mevsimsel rüzgarlarla kıyıya doğru sürüklenen tekneler sıkça Japonya sahillerine vuruyor.

Kuzey Kore'nin Eylül ayı ortasında fırlattığı kıtalararası balistik füze 3 bin 700 kilometre mesafe kat edip Japonya'nın üstünden geçmiş ve Pasifik Okyanusu'na düşmüştü. Japonya'da sirenler çalmış, insanlar sığınaklara koşmuştu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu yıl içinde 20'den fazla füze test etti. İlk kıtalararası balistik füzeyi Temmuz ayında fırlattı.

Vira Haber

Bu haber toplam 7857 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.