1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Floransa Gezi Rehberi & Gezilecek Yerler
Floransa Gezi Rehberi & Gezilecek Yerler

Floransa Gezi Rehberi & Gezilecek Yerler

Floransa, Kuzey İtalya Toskana bölgesinin başkentidir. Şehir içinden geçen Arno Nehri çevresine konumlanarak muhteşem bir atmosfere sahip olmuştur.

A+A-

Tarihi yapıları, mimarisi ve sosyal yaşamı ile geçmişten günümüze kadar Floransa İtalya’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olmayı başarmıştır. Yazın sıcak, kışın ise ılıman bir iklime sahip olan Floransa, yoğun ziyaretçiyi yaz döneminde ağırlamaktadır. Yaz mevsiminde özellikle restoran ile müze gibi tarihi yapıların önünde uzunca kuyruklar oluştuğu sıklıkla görülmektedir.
 

prontotour.jpg


Floransa’ya Ne Zaman Gidilir?

Sakin bir tatil geçirmek isteyenler şehre ilkbahar veya sonbahar döneminde seyahat edebilirler. Bununla birlikte büyük şehirlerden aktarmalı veya direk uçuş aracılığıyla ulaşabileceğinizi söylerken, turlara katılarak da şehri ziyaret edebileceğinizi belirtmek isteriz. 
İtalya turları kapsamında Floransa’ya gerektiği kadar vakit ayırmak ve önemli yerlerini doyasıya gezmek için https://www.prontotour.com/Paket-Turlar/Italya-Turlari adresindeki ucuz fiyatları inceleyebilirsiniz.


Floransa Gezilecek Yerler

Görenleri tartışmasız kendine hayran bırakan Floransa şehrinde gezilecek pek çok yer bulunmaktadır. Şehrin havasını solumak, dışarıdan mimarisini izlemek bile emin olunuz ki, bambaşka bir atmosferi deneyim etmenizi sağlayacaktır. Gelin şimdi birlikte Floransa’daki önemli gezi noktalarını inceleyelim. 


Uffizi Galerisi

1560 ile 1580’li yıllarda inşa edilen yapı o dönemlerde Dük I. Cosimo için çalışma ofisi olarak tasarlanmıştır. Günümüzde ise dünyaca ünlü bir galeri olarak nadide eserlerin sergilendiği bir yerdir. Özellikle Medici Ailesi’ne ait kişisel sanat koleksiyonu fazlaca ilgi çekmektedir. Uffizi Galerisi her yıl yoğun ziyaretçiyi ağırladığı için girişte uzun kuyrukların görülmesi mümkündür. Bu kuyrukta saatlerce beklememek adına önceden rezervasyon yaptırarak, hızlı giriş sağlayabilirsiniz. 


Vecchio Sarayı

Şehrin önemli tarihi yapılarından biri de kuşkusuz Vecchio Sarayı olmaktadır. 1298 ile 1341 senelerinde hükümet binası olarak tasarlanan yapı, günümüzde yine devlet büyüklerinin çeşitli eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Tamamını gezmek ortalama 1,5 saat kadar sürmektedir. Kendiniz gezebileceğiniz gibi şehirde düzenlenen turlar aracılığıyla da karış karış sarayı gezmeniz mümkün olacaktır. 


Floransa Katedrali (Duomo)

Görkemli yapısıyla şehirde yerini alan katedral aynı zamanda Santa Maria del Fiore adıyla da anılmaktadır. Çok eski bir tarihe sahip olan bu yapıda birçok mimarın çizgilerine rastlamak mümkündür. Hatta bodrum katında ilk yapıldığı döneme ait kalıntılar da bulunmaktadır. Buram buram tarih kokan Floransa’da geziye çıktığınızda mutlaka ilk uğrak noktanız olmalıdır denecek kadar ihtişama sahiptir diyebiliriz. 

Signoria Meydanı

Pek çok kişi tarafından açık hava müzesi olarak adlandırılan meydanda çeşitli eserleri görmeniz mümkündür. Özellikle Neptün Çeşmesi ve Davud heykeli fırsatı olan herkesin görmesi gereken eserlerdendir. Bununla birlikte Signoria Meydanı, Palazzo Vecchio ile Uffizi Galerisi gibi önemli yapılara da ev sahipliği yapması nedeniyle gezi listesinde ilk sırada yerinizi alabilir ve meydanı inceleyen gezginler çevresindeki tarihi yapıları da gezebilir. 
Floransa şehrinde tarihi açıdan gezip görülmeye değer sayısız yapının bulunduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla şehre uzunca bir vakit ayırarak her noktasını detaylıca gezebilir, tarihi kültürünüzü geliştirebilirsiniz. 

 

Bu haber toplam 4954 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.