1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Foça-Karaburun-Mordoğan seferleri durduruldu
Foça-Karaburun-Mordoğan seferleri durduruldu

Foça-Karaburun-Mordoğan seferleri durduruldu

Yaz sezonu boyunca İzmir Körfezi’nin iki yakasını birleştiren Foça-Karaburun-Mordoğan arasındaki gemi seferleri, bu yıl yapılmayacak.

A+A-

olcu gemilerinin yolcu alıp verdiği Mordoğan ve Karaburun'da bulunan iskelelerin henüz kıyı tesisi işletme izin belgelerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz alınmamasından dolayı sefer yapamaması Foçalı esnaf ve vatandaşlar tarafından üzüntüyle karşılandı.

Tekne sahipleri Foça-Mordoğan-Karaburun seferlerinin bu sezon yapılamayışının nedeni ile ilgili “Yolcu gemilerinin yolcu alıp verdiği Mordoğan ve Karaburun'da bulunan iskelelerin henüz kıyı tesisi işletme izin belgelerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ya da iskelelerin işletme hakkına sahip kuruluşlarca alınmayışı nedeni ile gemi sahibi kuruluşlar hat ruhsatı başvurusu yapamamakta ve dolayısı ile seferler bu sezon yapılamamaktadır” açıklamasını yaptı.

Her yıl Haziran ayında başlayarak Eylül ayı ortalarına kadar süren ve altı yıldır her yaz devam eden deniz seferleri, bölgeyi deniz yönünden de hareketlendiriyor. Gemi seferleri karadan 190 kilometre uzunluğundaki iki yakayı zevkli ve eğlenceli bir deniz yolculuğuyla birleştirirken, yol durumu ve trafik yoğunlukları nedeniyle 3.5 saati aşan yolculuğu da 1 saate indiriyor. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5295 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.