1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fransa’nın Nice kentinde terör saldırısı: En az 84 ölü, 100 yaralı var
Fransa’nın Nice kentinde terör saldırısı: En az 84 ölü, 100 yaralı var

Fransa’nın Nice kentinde terör saldırısı: En az 84 ölü, 100 yaralı var

Fransa’nın güneyindeki Nice’de, kent merkezinde bir tır 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Saldırıda ölenlerin sayısının 84’e çıktığı bildirildi.

A+A-

Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü (Bastille Günü) kutlamalarında binlerce insanın arasına dalan kamyon, 84 kişinin ölümüne neden oldu. Saldırıda 100’ü aşkın kişi de yaralandı, 18’inin durumu ağır.

Saldırgan vurularak öldürülürken kamyonun kasasında çok sayıda patlayıcı, el bombası ve uzun namlulu silah bulundu. Ülkede olağanüstü hal üç ay daha uzatıldı.

Reuters’ın aktardığına göre kamyon, kalabalığı havai fişek gösterisi izlendiği sırada hedef aldı. Hızla ilerleyen kamyon yaklaşık 2 km boyunca onlarca insanı altına alarak ezdi. Etrafta çok sayıda çocuk vardı. Hayatını kaybedenlerin sayısı giderek yükseldi.

İçişleri bakanlığınca bu sabah yapılan son açıklamada, ölü sayısının 84’e ulaştığı ve 18 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yetkililer, başka saldırıların da olma ihtimaline karşı halktan, evde kalmasını istedi.

Nice belediye başkanı, kimliği henüz belirlenemeyen saldırganın, önce ateş açtığını sonra da aracı kalabalığın üzerine sürdüğünü söyledi.

Saldırgan 31 yaşında Tunus kökenli Fransız

Saldırgan, güvenlik görevlileri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Savcılık henüz saldırganın kimliğini açıklamadı.

Ancak Reuters’a bilgi veren bir polis kaynağı saldırganın 31 yaşında, Tunus doğumlu bir Fransız olduğunu, daha önce hırsızlık ve şiddet gibi adi suçlardan poliste kaydı bulunduğunu belirtti. Saldırganın cihatçı örgütlerle bağlantılı kişiler listesinde bulunmadığı kaydedildi.

Yetkililer, 84 kişinin ölümüne neden olan saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirilmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu, kamyonun kasasında çok sayıda patlayıcı, el bombası ve uzun namlulu silah bulunduğunu da aktardı. Yetkililer saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliklerini ve uyruklarını henüz açıklamadı.

CNN International canlı yayınına telefonla katılan ABD’li görgü tanığı yaşananları şöyle anlattı: “Kamyon kalabalığın arasına daldığında hızını daha da artırdı. Aracın içinde yalnızca bir kişi vardı.”

Olağanüstü hal uzatıldı

IŞİD’in Paris’teki eş zamanlı saldırılarının ardından uygulamaya alınan olağanüstü hal, ülke genelinde üç ay daha uzatıldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1965 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.