1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Fransız gazeteci Albert Brel Fethiye'ye geldi
Fransız gazeteci Albert Brel Fethiye'ye geldi

Fransız gazeteci Albert Brel Fethiye'ye geldi

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Fransa’nın tanınmış bazı yazarlarını bölgenin ve deniz turizminin tanıtımı kapsamında mavi yolculuk yapmak üzere Fethiye'ye davet etti.

A+A-

3-11 Aralık 2016 tarihleri arasında İMEAK Deniz Ticaret Odası'nında katıldığı Paris Denizcilik Fuarı'nda (Nautic Paris Boat Show) Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile bazı Fransız basın mensupları ile görüşülmüş ve Türkiye’ye davet edilmişlerdi. Bu kapsamda Türkiye'ye gelen Figaro Nautisme yazarı Albert Brel 7-13 Nisan 2017 tarihleri arasında Fethiye'de bulunmaya devam ediyor.

Albert Brel’in Fethiye’de ki programında 8-9 Nisanda Kayaköy Antik Kenti, Babadağ, Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz Tabiat Parkı, Yörük müzesi, Xantos, Letoon ve Patara Antik Kentleri, Patara Feneri gezilerini gerçekleştirdi. 10 Nisan Pazartesi Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi'yi de makamında ziyaret etti.

albert-brel-03.jpeg

Gerçekleşen ziyaret kapsamında İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan; “Bölgemiz deniz turizmini geliştirmek, mevcut deniz turizmi potansiyelini arttırmak ve bölgemizin uluslararası platformlarda tanıla bilirliğini arttırmak maksadıyla katıldığımız Paris Denizcilik Fuarında yaptığımız çalışmalar etkili geçmiştir. Sayın Albert Brel davetimizi kabul etmiş ve bölgemizin tanıtımını Avrupa’nın en çok denizcilik kültürünü seven ülkelerinden birisi olan Fransa’da gerçekleştireceği için kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Belirlenen ziyaretlerin ardından Brel bölgede mavi yolcuğun tanıtımı maksadıyla 3 gün süren mavi yolculuğa çıktı. Brel bölgeyi ve mavi yolcuğu Figaro Nautisme dergisinde tanıtan bir makaleyi kaleme alacak.

albert-brel-02.jpg

Fransız gazeteci koylarımıza hayran kaldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi'nin davetlisi olarak birkaç gündür ülkemizde bulunan Fransız basın organı Figaro Nautisme yazarlarından Albert Brel güzel koylarımıza hayran kaldı.

Fethiye ve Göcek koylarında Queen Lila adlı Gulet ile dolaşan Brel; “Bölgenin doğal güzelliklerine hayran kaldım. Tüm koylarınız ayrı bir güzellik. Her biri birer tablo adeta. Denizler pırıl pırıl. Mavinin ve yeşilin tüm tonlarını görebiliyor insan. " ifadelerini kullandı.

İki gündür koylarımızı dolaşan Brel, Dalyan gezisinin ardından Perşembe günü ülkemizden ayrılacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2327 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.