1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Frigia için görüşmeler sürüyor
Frigia için görüşmeler sürüyor

Frigia için görüşmeler sürüyor

Malta bandıralı ''Frigia'' isimli kuru yük gemisinin işletmecisi Karya Denizcilik Şirketi'nin avukatı Nilgün Yamaner, geminin kaçırılmasının üzerinden 90 gün geçtiğini ve deniz haydutlarıyla süren görüşmelerde önemli bir mesafe aldıklarını belirtti.

A+A-

Somali'de deniz korsanlarınca kaçırılan Malta bandıralı ''Frigia'' isimli kuru yük gemisinin işletmecisi Karya Denizcilik Şirketi'nin avukatı Nilgün Yamaner, geminin kaçırılmasının üzerinden 90 gün geçtiğini ve deniz haydutlarıyla süren görüşmelerde önemli bir mesafe aldıklarını belirterek, ''Çözüme çok yakın bir noktaya geldiğimizi söyleyebiliriz'' dedi.

Somali'de deniz korsanlarınca kaçırılan ''Frigia'' isimli geminin işletmecisi Karya Denizcilik Şirketi'nin avukatı Nilgün Yamaner, yaptığı açıklamada, M/V Frigia gemisinin kaçırılmasının üzerinden 90 gün geçtiğini ve bu süreçte yoğun görüşme trafiğinin devam ettiğini belirterek, ''Gemiyle irtibat tamamen korsanların elinde, korsanların sözcüsünün yanı sıra yalnızca gemi kaptanıyla görüşmemize izin veriyorlar. Türkçe dahi konuşmamıza izin vermiyorlar, kendileri de anlasın diye İngilizce konuşabiliyoruz'' dedi.

Deniz korsanlarıyla iletişimi de sağlıklı adımlarla ilerlettiklerini ifade eden Yamaner, korsanların, mürettebatın aileleriyle görüşmelerine izin vermediklerini ifade ederek şunları söyledi:

''Personelin ve geminin durumu hakkında gemi kaptanından bilgi alabiliyoruz. Aldığımız bu bilgileri de, geçen süreç içerisinde ailelere periyodik dönemlerde bildiriyoruz. Aileler sürecin uzaması nedeniyle kızgın olabilirler ama bizim önceliğimiz gemi personelinin en sağlıklı şekilde normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak. Görüşmelerde önemli aşamalar kaydettik ve çözüme çok yakın bir noktaya geldiğimizi söyleyebiliriz. Fakat şu gün sona erecek diye bir tarih vermemiz yanlış olur.''

İşletmeciliğini Türk şirketi Karya Denizcilik'in yaptığı Malta Bandıralı 35 bin grostonluk M/V Frigia gemisi, İsrail'den Tayland'a gübre taşırken, askeri gemiler eşliğinde BM'nin oluşturduğu güvenlik koridorundan geçtikten 1,5 gün sonra 23 Mart Salı günü Hint Okyanusu'nda Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı.

Gemide, 19'ü Türk ve 2'si Ukraynalı toplam 21 personelin bulunduğu bildirilmişti.

 

AA

Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.