1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Fuarda tekne parklar tanıtılacak
Fuarda tekne parklar tanıtılacak

Fuarda tekne parklar tanıtılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, bu yıl 5’incisi düzenlenecek Avrasya Boat Show Fuarı’nda ’Tekne Park’’ projesini tanıtacak.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK, bu yıl 5’incisi düzenlenecek Avrasya Boat Show Fuarı’nda ’Tekne Park’’ projesini tanıtacak.

İSPARK Genel Müdürü Gurbetci, 11 Şubat Cuma günü 16.00-17.00 saatleri arasında CNR Avrasya Boat Show açılışının hemen ardından gerçekleştirilecek seminerde ‘'İstanbul Örneğinde Türkiye'deki Marinacılığın Gelişimi’’ konulu sunum yapacak..

Denizcilik sektörünün gelişimine katkı sağlayacak sunumda Gurbetci, Türkiye’de marinacılık sektörünün gelişimi, sorunları ve çözüm yolları, ekonomik ve ticari gelişimi, turizmdeki payı, İstanbul’da marina park faaliyetleri gibi konuları katılımcılarla paylaşacak. İstinye ve Tabyada hayata geçecek ‘’Tekne Park’’ projesi ile ilgili katılımcılara bilgi verecek olan Gurbetci, modern, çevreye duyarlı ve kent dokusuna uygun projeleri tanıtırken kıyı kirliliğin ve düzensizliğin önüne geçilmesinin önemini vurgulayacak.

Deniz Kenti İstanbul’da Tekne Park dönemi başlıyor
İSPARK, 11-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek fuarda, İstanbul’da hayata geçireceği gözde projelerden biri olan Tekne Park projesini; iş dünyası, sektör temsilcileri ve katılımcılara tanıtıyor.

İSPARK, Tarabya ve İstinye tekne park (marina) projelerini İstanbul’a kazandırmak için gerekli imar plan tadilat çalışmalarını tamamladı. Kente modern bir görünüm kazandıracak kısa süreli deniz taşıtı bağlama parkları olan ve yüzer iskelelerden oluşan Tekne Parklar, deniz taşıtlarının park edilmesindeki düzensizliği gidermeyi amaçlıyor.

Tekne Parklar öncelikli olarak tekne, yat ve deniz taşıtların yoğun olarak bulunduğu Tarabya ve İstinye’de hayata geçirilecek. Kısa süre içerisinde ise, Bebek (Beşiktaş ), Paşabahçe (Beykoz ), Arnavutköy ( Sarıyer ) koylarında projelerin hayata geçirilmesi için gerekli fizibilite çalışmaları devam ediyor.

Kurulduğu günden itibaren kentte otopark kültürü oluşturulması için büyük yatırımlar yaptıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetci, “ Farklı yenilikleri, projeleri ve modern otoparkları kentimize kazandırmaya devam ediyoruz. İstanbulluların desteği ile ‘’ Tekne Park ‘’ projelerini de hayata geçireceğiz ‘’ dedi.

Virahaber

Bu haber toplam 985 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.