1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Galler'de onlarca ahtapot sahile çıktı
Galler'de onlarca ahtapot sahile çıktı

Galler'de onlarca ahtapot sahile çıktı

SeaMor Yunus İzleme Turları sahibi Brett Stones, onlarca ahtapotun denizden sahile çıktıklarını söyledi. Sahile çıkan ahtapotları denize geri göndermeye çalışan Stones, birçoğunun denize ulaşamadan öldüğünü açıkladı.

A+A-

 Galler'in Newquay ilinde onlarca ahtapot sahile çıktı. SeaMor Yunus İzleme Turları sahibi Brett Stones, onlarca ahtapotun denizden sahile çıktıklarını söyledi. Sahile çıkan ahtapotları denize geri göndermeye çalışan Stones, birçoğunun denize ulaşamadan öldüğünü açıkladı. Stones "Denizden çıkıp sürünerek sahilde ilerliyorlardı. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim. Bu duruma neyin sebep olduğunu bilmiyoruz; ancak, son günlerde deniz oldukça dalgalı, bu yüzden kıyıya çıkmış olabilirler" dedi.

Bazı uzmanlar ahtapotların kıyıya çıkma sebeplerinin İrlanda Denizi'ndeki fırtınalar olabileceğini söylüyor. Ulusal Denizcilik Akvaryumu küratörü James Wright konuyla ilgili yerel basına yaptığı açıklamada, kıyıya çıkan ahtapot sayılarının "oldukça garip" olduğunu ve "ahtapotların bir sorunu olabileceğini" söyledi.

Wright, "Ahtapotların bu ilginç davranışları sergilediği yerler, Ophelia ve Brian fırtınalarının en şiddetli olduğu yerlerle aynı; fırtınalar, ahtapotları etkilemiş olabilir" dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 6311 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.