1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gazze filosu yeniden yelken açıyor
Gazze filosu yeniden yelken açıyor

Gazze filosu yeniden yelken açıyor

Uluslararası Özgürlük Filosu, 10-11 Ağustos tarihleri arasında İHH'nın İstanbul'daki merkezinde toplandı. İstişare sonrası basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında koalisyon üyeleri de yer aldı.

A+A-

İsrail'in son saldırıları gölgesinde İstanbul'da bir araya gelerek iki günlük bir toplantı yapan Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze'ye yeniden yola çıkma kararı verdi. Birçok ülkeden üyelerin katıldığı toplantı İHH İnsani Yardım Vakfı'nın merkezinde gerçekleşti. İstişareler sonucunda, Filistin'in yeniden özgürleşmesi için tüm dünya halklarının Gazze'deki ablukayı delmesi, bu kapsamda yeniden yelken açılması gerektiği kanaatine varıldı. Gemilerin yıl içerisinde Filistin'e hareket edeceği belirtildi.

SORUN CİDDİ BOYUTLARDA

Koalisyon üyesi Anne Ighu, Gazze'de insanlık sorunun ciddi boyutlara ulaştığını ve insan haklarının çiğnendiğini söyledi. Ann İghe, '2014 yılı içerisinde Gazze'ye gemilerle yeniden yelken açacağız. Gazze hakkında konuşulan söylemlerin ve yapılan eylemlerin fiiliyata dökülmesi gerekiyor' ifadelerini kullandı. Koalisyonun Yahudi üyelerinde Dror Feiler ise, 'Gazze'de ki ambargo kalkana kadar mücadele vereceğiz. Gazze'ye yeni düzen getirmeyi amaçlıyoruz. Dünya halkları olarak Gazze'ye insanlık onuruna gideceğiz' dedi. Üyelerden Ehab Lotayef de, 'Bütün dünya devletlerinden İnsan Hakları ve Filistin halkının özgür hareket etme haklarını müdafaa etmeye, Gazze'ye yola çıkacak olan gemilerimize imkân sağlamaya çağırıyoruz' diye konuştu.

GAZA'S ARK PROJESİ SÜRECEK

İstanbul'daki iki günlük toplantısı sonrası Koalisyon yaptığı açıklamada, bu gemilerle aynı zamanda, İsrail'in bombalaması sonucu yarım kalan 'Gaza's Ark' projesinin tamamlanması ve dünya çapında müşterileri tarafından satın alınan Filistin'in kendi ticari ürünlerinin taşınmasının da amaçlandığı vurgulandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 902 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.