1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Gazzeli balıkçıların yüzde 10'u işi bıraktı
Gazzeli balıkçıların yüzde 10'u işi bıraktı

Gazzeli balıkçıların yüzde 10'u işi bıraktı

Gazze’deki Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, balıkçılık sektöründe çalışan 3700 balıkçıdan yüzde 10’unun mesleklerini değiştirdiklerini söyledi.

A+A-

 

Gazze’deki Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, balıkçılık sektöründe çalışan 3700 balıkçıdan yüzde 10’unun işgal rejimiyle Mısır yönetiminin ambargosu ve verdikleri sıkıntıdan dolayı mesleklerini değiştirdiklerini söyledi.

Kuşatmayı Kırmak İçin Ulusal Komisyon'un Gazze sahilinde düzenlediği etkinlikte konuşan Ayyaş, Filistin kara sularında Gazzeli balıkçıların uğradıkları saldırıları ve gördükleri insanlık dışı muameleyi ayrıntılarıyla kamuoyuna duyurdu.

Gazzeli balıkçıların durumu hakkında bilgi veren Ayyaş, balıkçıların gördükleri baskı ve zulüm yüzünden çok ciddi sıkıntılar çektiklerini, işgal rejiminin ambargosu yüzünden yeterince balık avlayamadıklarını ve ekonomik durumlarının gittikçe kötüleştiğini ifade etti.

Mısır yönetiminin beş balıkçıyı kaçırıp birer sene hapis cezası vermesini de kınadıklarını belirten Nizar Ayyaş, insan hakları örgütlerinden Filistinli balıkçıları korumak için girişimde bulunmalarını istedi.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.