1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Gelecek İçin 60 Dakika Karanlık
Gelecek İçin 60 Dakika Karanlık

Gelecek İçin 60 Dakika Karanlık

WWF tarafından bu sene beşincisi gerçekleştirilecek olan Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası bugün 20:30-21:30 saatleri arasında gerçekleşecek.

A+A-

WWF tarafından bu sene beşincisi gerçekleştirilecek olan Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası 26 Mart 2011 Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında gerçekleşecek. Dünya Saati 2011’de sürdürülebilir bir gelecek için dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan ışıklarını bir saatliğine kapatacak. T.C. Ulaştırma Bakanlığı’nın desteğiyle Boğaziçi Köprüsü bu sene de ışıkları kapatılacak sembolik yapılar arasında yerini alıyor.

2007 yılında Avustralya’da başlayan ve 2008’de küresel bir harekete dönüşen Dünya Saati (Earth Hour), 2010 yılında bir rekora imza attı ve dünya çapında yürütülen en büyük kampanya oldu. Milyonlarca insanın destek verdiği kampanyada ışıklar bugüne dek “küresel ısınmayla mücadele için” kapatılıyordu. Kampanya kapsamında 2010 yılında Boğaziçi Köprüsü’nün yanı sıra 250 kurum, 7 belediye, İstanbul Valiliği ve binlerce hane kampanyaya destek verdi. Bu sene kampanya değişime ayak uyduruyor ve kampanya katılımcılarından gezegenimizin geleceğine olan bağlılıklarını göstermek için 26 Mart Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında ışıklarını bir saatliğine kapatmasını talep ediyor.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Genel Müdürü Tolga Baştak “Doğal kaynaklar üzerinde yarattığımız baskı yani ekolojik ayak izimiz, gezegenimizin biyolojik kapasitesini yüzde 50 aştı. Bu artışın en büyük bölümünü karbon emisyonlarımız oluşturuyor. Bu durum çağımızın en büyük tehdidi olan iklim değişikliğiyle sonuçlanıyor. Bu şekilde devam edersek tüketimimizi karşılamak için 2030 yılında iki, 2050 yılında 2.8 gezegene ihtiyacımız olacak. Dünya Saati kampanyası ile bu yıl katılımcılarımızdan ışıklarını kapattıkları bir saatin ötesine geçerek gezegenimizdeki yaşamın sürekliliği için günlük hayatta alabilecekleri önlemleri düşünmelerini istiyoruz.” dedi.

WWF-Türkiye gezegenimizin geleceğine olan bağlılığını göstermek isteyen kişi ve kurumları 26 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Dünya Saati (Earth Hour) kampanyasına katılmaya davet ediyor. Kampanya katılım formu ve ayrıntılı bilgi www.wwf.org.tr adresinde yer alıyor.

WWF tarafından organize edilen kampanyaya destek vermek amacı ile Yeşil Ekonomi’de bir saat siyaha bürünecek.

Yeşil Ekonomi
 

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.