1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Gelecek nesiller balıkları resimde görecek
Gelecek nesiller balıkları resimde görecek

Gelecek nesiller balıkları resimde görecek

Sıkı bir denetim yapılmadığı ve önlem alınmadığı takdirde gelecek nesillerin Karadeniz'de bulunan balık türlerini ancak resimlerde görebileceklerini öne sürüldü

A+A-

Eynesil Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kılıç, sıkı bir denetim yapılmadığı ve önlem alınmadığı takdirde gelecek nesillerin Karadeniz'de bulunan balık türlerini ancak resimlerde görebileceklerini öne sürdü.

Kılıç, bilinçsiz ve aşırı avlanma yüzünden Karadeniz'de balık türlerinde hızla azalmanın yaşandığına işaret etti.

Balık türlerindeki azalmaların başlıca nedenlerinden birinin balık avcılığında kullanılan sonar cihazları olduğunu kaydeden Kılıç,"Büyük balıkçı gemilerinde, gırgırlarda şu anda son sistem balık bulucu sonar cihazları bulunmaktadır. Bu cihazları Japonya icat etmiş. Denize aşırı miktarda elektrik akımı yayarak balıklarla zarar verdiği için bu ülkelerde kullanımı yasaklanmıştır. Bizim balıkçı gemileri ise bu cihazları ithal ederek, teknelerinde kullanmaktadırlar. Cihazın yaydığı elektrik akımına maruz kalan balıklar kara sularımızı terk ederek Rus kara sularına göç etmektedirler" dedi.

Trollerin de deniz dibinde avlanma yaptıkları için balık yumurtalarına zarar verdiğini ifade eden Kılıç, şunları dile getirdi: "Ayrıca ağlarının göz milimi çok küçük olduğundan büyük küçük tüm balıkları avlayarak katliama sebebiyet vermektedirler. Karadeniz'de avlanan tüm teknelerde ağ göz milimi her geçen gün daha da küçülmektedir. Bu da balıkların yeterli boy ve ağırlığa ulaşmadan tüketilmesine ve ürememelerine büyük etki etmektedir. Sıkı bir denetim ve önlem alınmadığı taktirde gelecek nesiller Karadeniz'de bulunan balık türlerini ancak resimlerde göreceklerdir."

virahaber.com

Bu haber toplam 881 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.