1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. "Gemi çarpmış olabilir"
"Gemi çarpmış olabilir"

"Gemi çarpmış olabilir"

İstanbul Boğazı'nda kaçakları taşıyan teknenin batmasıyla 21 kişi hayatını kaybetti. Kurtarma çalışmalarına katılan balıkçılardan biri, "Gemi çarpmış olabilir." dedi.

A+A-

İstanbul Rumeli Fener'inde içinde kaçakların bulunduğu belirtilen bir tekne battı. 21 kişi hayatını kaybetti, kayıp 16 kişi ise hala aranıyor.

Arama - kurtarma çalışmalarına katılan balıkçılardan biri "2 kişiyi canlı gördük. Pasaportlarından Afganistan uyruklu olduğunu anladık. Çocuk da vardı aralarında. Işık yakmamışlar. Gemi bindirmiş olabilir. Tekne 12-14 metre boyundaydı. Büyük ihtimal gemi çarpması olabilir" diye konuştu.

ÖLÜ SAYISI 21

Teknede organizatörle birlikte Afgan ve Suriye uyruklu toplam 43 kişi bulunuyordu. Sahil Güvenlik ilk açıklamasında 24 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Yeni yapılan açıklamada 21 kişinin can verdiği, 6 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Kayıp 16 kişi ise hala aranıyor.

KURTARILAN 2 MÜLTECİ OKMEYDANI HASTANESİ'NDE

Tekne faciasından sağ kurtarılan 2 mülteci, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Hastaların kimliği ile ilgili bilgi verilmedi.

BALIKÇILAR DENİZDEN CESET TOPLUYOR

Kurtarma çalışmalarına balıkçı tekneleri de katıldı. Balıkçılar denizden ceset topladıklarını söyledi. Kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Kadir Sert, o anları şöyle anlattı: "Can yelekleri vardı. Ancak her yer cesetti. Bebekler, çocuklar... 15-20 cesedi biz çıkardık."

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1391 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.