1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gemi Denetim Uzm. eğitimleri başladı
Gemi Denetim Uzm. eğitimleri başladı

Gemi Denetim Uzm. eğitimleri başladı

İGEMİ kaynaklı emisyonların kontrolü AB eşleşme projesi kapsamında MARPOL EK 6 hakkında gemi denetim uzmanları eğitimleri İstanbul'da başladı.

A+A-

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali işbirliği çerçevesinde gemi kaynaklı emisyonların kontrolü amacıyla gerçekleştirilen “Türkiye’de Gemi Kaynaklı Emisyonların Kontrolü” isimli AB Eşleştirme Projesi 25 Mayıs 2012 tarihinde başlamış olup Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde yürütülüyor.

Proje çerçevesinde düzenli olarak eğitim ve çalıştaylar gerçekleştirilmekte olup limanlarımızda gemi denetim hizmeti sunan personele yönelik olarak verilecek eğitim iş bileşeni kapsamında İspanyol Denizcilik İdaresi uzmanları tarafından sertifikalı MARPOL Ek-6 sörvey eğitimi verilmesi planlanıyor.

Bu çerçevede verilecek olan eğitimler İstanbul ve İzmir’de toplam 4 defa tekrarlanmak suretiyle gerçekleştirilecek olup ilk eğitim, teori dersleri İstanbul’da IMEAK Deniz Ticaret Odasında ve fiili anlatımı gemide icra edilmek üzere 12-14 Şubat 2013 tarihleri arasında gemi denetim görevini üstlenen personelimize ve özel sektöre verilmeye başlanıyor.

Teorik eğitimlerin ilk gününde Daire Başkanı ve Proje Kıdemli Program Görevlisi Okay Kılıç’ın yapmış olduğu açılış konuşmasında , Kılıç; birincil önceliklerinin Bakanlık olarak kaliteli bir ulaşım sektörü oluşturma ve çevrenin korunması olduğunu, tüm ulaşım modlarından kaynaklanan kirliliğin en aza indirgenmesi ile ulaştırma sisteminin sürdürülebilir ve çevreye duyarlı olması için çalışmalarının devam etmekte olduğunu belirtiyor. Yürütülen Avrupa Birliği eşleştirme projesinin, son yılların en önemli gündem madelerinden biri olan küresel ölçekte iklim değişikliği ile mücadele kapsamında ülkemizde önemli bir çalışma olduğunu vurgulamıştır. Bu kapsamda, ülkemizin üzerine düşen emisyon azaltım faaaliyetleri giderek artan bir ivme ile devam etmekte olduğunu belirten Kılıç, başarılı bir eğitim dileğiyle konuşmasına son verdi.

 adsiz.20130213093307.jpg

adsiz1.jpg

adsiz2.20130213093332.jpg

virahaber.com




 

Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.