1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gemi tabanında uyuşturucu sevkiyatı
Gemi tabanında uyuşturucu sevkiyatı

Gemi tabanında uyuşturucu sevkiyatı

İstanbul Narkotik Polisi, G.Amerika'dan gemi tabanına zulalanarak ülkemize getirilen 68 kilo uyuşturucu ele geçirdi.

A+A-

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 1 ay önce, Güney Amerika’dan uyuşturucu getiren bir şebekeyi belirledi. Uluslararası zehir tacirleri teknik ve fiziki takibe alındı. Araştırmalarda Venezuela ve Dominik Cumhuriyeti uyruklu 3 şüpheli belirlendi.  Şüphelilerin bankacı D.H. isimli kadın ve Ö.E. ile irtibatlı olduğu anlaşıldı.  Yapılan takiplerde şebekenin farklı bir yöntem uygulandığı anlaşıldı.

GEMİ, VİLLA, OTOMOBİL

Polisin tespitine göre, çete, uyuşturucuyu önce bir sandığa koydu. Bu sandıklar Güney Amerika’da dalgıçlarla geminin tabanına yerleştirdi. Gemi yola çıkarken, dalgıçlarda uçakla Türkiye’ye geldi. Kocaeli Körfezi’nde demirleyen gemilerdeki kokain, şebekenin Türkiye’deki dalgıçları tarafından çıkarıldı. Sürat teknelerine yüklenen uyuşturucu kıyıya götürüldü. Çalışmalarda uyuşturucunun Darıca’da bir villada zulalandığı buradan lüks araçlarla İstanbul’a götürüldüğü belirlendi.

ALTI ŞÜPHELİ

Çalışmaların tamamlanmasının ardından operasyon için hazırlık düzenlendi. Kocaeli, Pendik ve Avcılar’da düzenlenen operasyonda uluslararası uyuşturucu şebeke elebaşlarından Dominik Cumhuriyeti vatandaşı M.A.A. (32), Venezuela vatandaşı J.R.C.E.(41) ile S.M.M.A.(25), ve M.R.A.(67), Ö.E.(38) ve bankacı kadın yakalandı. Aramalarda 68 kilo Kokain, 40 bin Dolar, 1  tabanca,  2 dalgıç kıyafeti, 1 su altı motoru ele geçirildi.

Kaynak: Sözcü

Vira Haber

Bu haber toplam 4154 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.