1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gemi ve yat tasarım ödülleri sahiplerini buldu
Gemi ve yat tasarım ödülleri sahiplerini buldu

Gemi ve yat tasarım ödülleri sahiplerini buldu

3. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’nda ödüller UDH Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleşen törende sahiplerini buldu. Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği yarışmada 7 üniversiteden 27 öğrenci tasarımlarıyla fark yarattı.

A+A-

3. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’nda ödüller UDH Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleşen törende sahiplerini buldu. Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği yarışmada 7 üniversiteden 27 öğrenci tasarımlarıyla fark yarattı.

Yoğun katılımın olduğu törene, UDH Bakanı Lütfi Elvan başta olmak üzere, Bakanlık temsilcileri, genel müdürler, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri, öğrenci ve veliler katıldı.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE İNANCIM TAM”

Türkiye’nin araştırma ve geliştirme alanında henüz istenilen seviyede olmadığını ifade eden UDH Bakanı Lütfi Elvan “Gençlerimizin göstermiş olduğu cesaret, Türkiye için bir ışık bir güç kaynağı. Bu gençlerimize istisnasız sahip çıkmalı ve istihdam edilmeli. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Samimi olarak, 2023 hedeflerine ulaşacaksak bu tür etkinliklere önem vermemiz gerekiyor. Tasarım, katma değeri yüksek bir alan. Farklı şeyler yapmak zorundasınız. Dünyada bir savaş var. Mega yatlarda Türkiye oldukça iyi bir konumda. Ama bu başarı, bu gençlerimize sahip çıkılarak gerçekleşecek. AR-GE’ye ağırlık vermemiz gerekiyor. İstenilen düzeyde değiliz. Kaynak yaratsak dahi, bu kaynağı kullanacak üniversitemiz yok. Alt yapımımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Gençlerimizin girişimlerini destekliyorum. Türk milletinin girişimcilik ruhu çok fazla. Ama plan ve programa ihtiyacımız var. Eğer biz bu çocuklara sahip çıkmazsak, yurt dışından gelecekler ve değerlendirecekler. Fırsatları bizler yaratacağız. Güçlü Türkiye’nin inşasını böyle gerçekleştireceğiz. Benim Türkiye’nin geleceğine inancım tam. Kimsenin de kuşkusu olmasın.” dedi.

“MARKA DEĞERİMİZİ KENDİ ÜRÜNLERİMİZLE ARTTIRABİLİRİZ”

Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilemsi için kendi ürün  ve markalarını yaratmasını gerektiğinin altını çizen Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak konuşmasında  “2023 hedefine klasik yöntemlerle ulaşmak mümkün değil. Kendimize has özgün ürünler üreterek ülkemizin marka değerini arttırmak zorundayız. Bu nedenle tasarım yarışmalarına büyük önem veriyoruz. 2023 doğrultusunda sektörümüzün ihracat hedefi 10 milyar dolardır. Biliyoruz ki, bu rakamlara ulaşmak klasik yöntemlerle mümkün değil, kendimize has özgün ürünler üreterek ülkemizin marka değerini arttırmak zorundayız. Düzenlediğimiz tasarım yarışmasının bir amacı da yetişmekte olan öğrencilerimizin bu bağlamda dikkatlerini çekerek özgün ürünler üretmelerine katkı sağlamak ve bu konuda motivasyonlarını arttırmaktır. Ülkemizin marka değerini ve imajını ancak kendi tasarımcılarımızın tasarladığı kendi ürünlerimizle yükseltebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

“YAT İNŞA GELECEĞİN SEKTÖRÜ”

Konuşmasında yat inşa sektörünün çok hızlı büyüdüğünü belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan “Deniz Ticaret Odası olarak bizleri için önemli bir yarışma. Her şey düşüncede başlıyor. Gençlerimizi yaratıcı fikirlerinden dolayı kutluyoruz. Çocuklarımızın projelerini sunarken gözlerindeki heyecana tanık oldum. Heyecanlarında da haklılar. Yat inşa sektörü geleceğin sektörü. Çok hızlı büyüyecek bir sektörden bahsediyoruz. Bakanlığımızın yaptığı yeni düzenlemelerle de sektörümüzün önü çok açıldı. Denize çıkan tekne sayısı da artıyor. İstihdamı çok yüksek bir alan  yat inşa. Çocuklarımızın başarılarının devamını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu da “Hedeflerimize böyle ulaşabileceğimize inanıyorum. Ar-Ge tasarım ve inovasyon için gençlerimizin önünü açalım, potansiyellerinin dışa çıkmasını sağlayalım.” diye konuştu.

Başarılı ihracatçılar da ödülleri aldı

Düzenlenen törende ayrıca gemi ve yat sektöründe başarılı ihracatçılara da ödülleri verildi. Buna göre gemi kategorisinde ödül alan 5 firma sırasıyla şöyle: Marmara Tersanesi, Beşiktaş Gemi İnşa, Sanmar Denizcilik Makine ve Ticaret, Med Marine, Tersan Tersanecilik. Yat kategorisinde de sırasıyla Logos Denizcilik, RMK Merine Gemi Yapım, Proteksan Yat ve Gemi Sanayi, Yıldız Gemi ve Makine Sanayi ile Dünya Yatçılık ödül alan firmalar oldu.

88888.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

Bu haber toplam 1147 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.