1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gemiden sonra sırada uçak var
Gemiden sonra sırada uçak var

Gemiden sonra sırada uçak var

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Recep Barut, 2002 yılından sonra Türkiye’de aktif olarak savunma sanayisinde bir ilerleme olduğunu belirterek, savaş gemisi yapıldığını, sıranın uçak yapmaya geldiğini söyledi.

A+A-

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Recep Barut, 2002 yılından sonra Türkiye’de aktif olarak savunma sanayisinde bir ilerleme olduğunu belirterek, savaş gemisi yapıldığını, sıranın uçak yapmaya geldiğini söyledi.

MÜSİAD Sektör Kurulları tarafından düzenlenen "Savunma Sanayi’nde Makine Sektörünün Önemi" konulu Türkiye İstişare Toplantısı MÜSİAD Sakarya Şubesi’nin ev sahipliğinde Akyazı’da yapıldı. MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Başkanı Mustafa Kılıç açılış konuşmasında, gelişmiş ülkelerde ön planda olan makine imalat sanayi sektörünün Türkiye’de de aynı noktaya getirilmeye çalışılması gerektiğini söyledi. MÜSİAD Genel Başkanı Ö. Cihad Vardan da sektörün önemini yeterince anlamayanların bulunduğuna işaret ederek, "Bu sektörün ülkemiz adına ne denli önemli olduğunu anlamayanlar maalesef mevcut. Makine hepimizin bildiği gibi her sektörün ihtiyacı olduğu bir iş bölümü. Türkiye’nin ihracatında makine önemli bir yeri buluyor. Yaklaşık 10 milyar dolar ihracatımız var. İthalatımız 22 milyar dolar civarında. Enerjiden gelen dış ticaret açığını pompalayan açığın yanı sıra ikinci konu burası. Makine sermaye yatırımları gibi geldiği için o bizi rahatlatıyor" dedi.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Recep Barut projelerle ilgili bilgiler verdi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yürütülen projelerde danışmanlık yaptıklarını belirten Bulut, "Son dört yılda savaş gemisi sanayisinde yol açmaya, yenilikler getirmeye çalışıyoruz. Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıldan 1970’li yıllara kadar Savunma Sanayisi’nde çok geriydik. Her türlü ürünü yurt dışından pahalı maliyetlerle satın alıyorduk. 1970’den sonra savunma sanayisiyle ilgili şirketler kuruluyor ve sanayi sektörü de burada savunma sanayisine destek oluyor" dedi.

Recep Bulut, 1980 yılından sonra da havacılık sanayisine yatırımlar yapılmaya başlandığını ve iyi işler yapıldığını belirten Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:"2002 yılından sonra ülkemizde aktif olarak savunma sanayisinde bir ilerleme var. Bu ilerlemenin meyvelerini yavaş yavaş görmeye başlıyoruz. Mesela milli dizayn olarak bir gemi yaptık. Şu anda Marmara Denizi’nde seyir denemeleri yapıyor. 5-6 ay devam edecek bu denemeler. Yaptığımız bu gemi ‘askeri gemi yapamayız’ tezini artık çürütüyor. Öte yandan paraşütçülerimiz için rüzgar üreten bir makine sistemiyle, onlar için deneme yeri yaptık. Bundan sonra da savaş uçakları, helikopter, askeri araçlar yapacağız. Daha önceleri hep, ‘batı ülkeleri bizden çok ileride, onlara zor yetişiriz’ düşüncesindeydik. Bu düşünce o kadar yer etmişti ki gerçek zannediyorduk. H?lbuki akıl aynı akıl, mühendislerimizi şimdi çok güzel işler yapıyor ve projeler gerçekleştiriyor. Hiçbir şey zor değil, yeter ki imk?nlar oluşturulsun."

Bu haber toplam 838 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.