1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gemiler karadan yürütüldü
Gemiler karadan yürütüldü

Gemiler karadan yürütüldü

İstanbul'un fethinin 560. yıl dönümü kutlamaları kapsamında İçel'de hazırlanan iki büyük gemi maketi temsili olarak karadan yürütüldü.

A+A-

Merkez Toroslar Belediyesi tarafından organize edilen kutlamalar çerçevesinde İstanbul'un fethinde Fatih Sultan Mehmet'in emriyle karadan yürütülerek Haliç'e indirilen gemilerin maketleri yapıldı.

Halatlarla çekilen büyük maketler ve Fatih Sultan Mehmet heykeli, mehter takımının gösterisiyle Fetih 1453 Parkı'na götürüldü. Gemilerin halatlarla çekilmesine mehteran kıyafeti giyen belediye ekiplerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin zaferlerle dolu bir tarihi olduğunu belirterek 560. yıl önce Fatih Sultan Mehmet tarafından karadan yürütülerek denize indirilen gemilerin dünyanın zihninde unutulmaz bir iz bıraktığını ifade etti.

Fethin 560. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 'Fetih 1453' adı altına 60 dönümlük park inşa ettiklerini kaydeden Tuna, "Oraya konuşlandırmak üzere Fatih Sultan Mehmet'in bir gecede denize indirdiği 72 tane kadırgadan bizde 2 tane yaptık. Fatih Sultan Mehmet'in zekasını kullanarak bu gemileri karaya indirmesinin tekrar hatırlatılmasını istedik. Bizim tarihimiz savaş zaferleriyle dolu. Biz bu zaferlerin çocuklarımıza anlatılması, tarih bilincinin aşılanması için böyle bir program hazırladık" dedi.

virahaber.com / Beyazgazete

Bu haber toplam 1120 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.