1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Genç Armatörler İcra Kurulu Göreve Başladı
Genç Armatörler İcra Kurulu Göreve Başladı

Genç Armatörler İcra Kurulu Göreve Başladı

Türk Armatörler Birliği çatısı altında kurulan Türk Genç Armatörler Gurubu Karaköy’de yaptığı lansman ile faaliyetlerine başladı.

A+A-

Genç Armatörler İcra Kurulu tarafından The Peninsula İstanbul Hotel’de 14 Eylül 2023 Perşembe akşamı “Türk Genç Armatörler Gurubu Tanışma Toplantısı” düzenlendi.

Türk Genç Armatörler Gurubu Tanışma Toplantısı’na çok sayıda genç armatör katıldı. Çok güzel ve samimi bir ortamda gerçekleşen gecenin ev sahipliğini beyin takımı olarak adlandırabileceğimiz isimler yaptı. Birçok önde gelen armatörün evlatlarından oluşan genç armatörler gecede, hedefledikleri konularla ilgili fikir alışverişinde bulundular.

Genç Armatörler’in ilk İcra Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Baki Akar, Ecem Kalkavan, Elif Uzuner, Eray Ergenç, Halilefe Uzuner, İrem Kalkavan, Mustafa Er, Oğuz Er.

 

genc-armatorler.jpeg

(Soldan Sağa: Halilefe Uzuner, Oğuz Er, Ecem Kalkavan, Mustafa Er, Elif Uzuner, Baki Akar, Eray Ergenç, İrem Kalkavan)

 

Geceye Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Düzgit, Murat Er, Rasim Akar, Muammer Yağcı ve Genel Sekreter Hüseyin Çınar da katıldı.

Cihan Ergenç: Çok Güzel Bir Enerjiniz Var, Yolunuz Açık Olsun

Gecede çok kısa bir konuşma yapan Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç bugüne kadar yapılmayanları siz yapacaksınız diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Geleceğimiz sizlersiniz, ben her zaman bunu söyledim. Türk Armatörler Birliği, Deniz Ticaret Odası’nın çalışmaları ve sizlerin yürüteceğiniz projelerle bir sinerji yakalayacaksınız. Bu uzun ince bir yol… Burada iletişimi, dostluğu, teknolojiyi takip ederek dünya denizciliğine biz de varız diyerek imza atacak gençler olarak görüyorum sizleri. Çok şanslı bir gurup görüyorum karşımda; iyi eğitimli, şirketlerinde güzel pozisyonlarda çalışan bir ekipsiniz. Bizim zamanımızda her şey çok daha zordu, yine de bizler de büyüklerimizden aldığımız bayrağı bugünlere getirdik. Sizlerin bizlerden de çok daha iyi bir sinerji ve dostlukla bu bayrağı yükseğe taşıyacağınıza inanıyoruz. Çok güzel bir enerjiniz var, yolunuz açık olsun, Allah selamet versin diyorum”.

Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Düzgit de söz alarak; “Kendisinin de içinde bulunduğu yaş gurubu da dahil bir şeyler yapmak için Türk Armatörler Birliği olsun, Deniz Ticaret Odası olsun bir araya geldiklerini söyledi. Eskiden Türk filosunun Türk bayraklı gemilerden oluştuğunu belirtti ve o dönemlerde sorunların çözümü, yeni mevzuatlarla ilgili olarak bir araya gelmek durumunda olduklarına vurgu yaptı. Sonrasında mevcut filoda durumun değiştiğini belirten Düzgit yine de bir arada kalarak önemli konularda; gemi inşada, tamir bakımda iş birliği yaptıklarını ve bu sayede birçok şeyi değiştirebildiklerini ve başarılı olduklarını söyledi. Metin Düzgit, gençlerin kendileri gibi bir arada kalarak, bir ve beraber olarak önemli işlere imza atabileceklerini, bunu unutmamaları gerektiğini vurguladı.

Elif Uzuner: Ortak Bir Kültür Yaratmanız Gerekiyor

Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genç Armatörler İcra Kurulu’nun önemli isimlerinden Elif Uzuner ile bu gurubun kurulmasındaki nedenleri ve amaçlarını konuştuk. Organizasyonu Karaköy’de yapmalarının sebebinin babalarının ve dedelerinin, bir dönemin önemli ailelerinin hep Karaköy’de yazıhanelerin, işyerlerinin olmasından kaynaklandığını vurgulayan Elif Uzuner, o dönem bütün denizcilik sektörünün buralarda olduğunu ve çocukken o günleri çok iyi hatırladığını ifade etti. Sonrasında denizcilik sektörünün Tuzla’ya taşındığını söyleyen Uzuner, kendi jenerasyonlarının da yurt dışında eğitim almak için birbirlerinden koptuklarına dikkat çekti. Uzun zamandır çeşitli STK’larda görev alma şansı olduğuna değinen Elif Uzuner; dernek yönetiminin kendine has bir iş olduğunu vurguladı. TAB çatısı altında bir Genç Armatörler Grubu kurma düşüncesi kendisine TAB Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç tarafından önerildiğinde büyük bir mutlulukla kabul ettiğini belirtti.

Elif Uzuner şöyle devam etti: “Bu işte birincisi sosyal entegrasyon çok önemli. Yani aslında sosyal bir örgütlenme bizimkisi… Bu Türkiye'de önemli bir kavram. Özellikle mesleklerin bir arada olmaları, mümkünse beraber karar almaları, sektörün iyiliği için hep beraber hareket etmeleri önemli, çünkü o zaman güç oluyorsunuz… Birlikte bir kültür yaratıyor olmamız lazım. Hiçbir şey eskisi gibi değil, İstanbul büyük bir metropol haline geldi, birbirimize ulaşmak için çok çaba sarf etmemiz gerekiyor. Herkesi bir arada tutmak, bu etkileşimi sağlayabilmeniz için ortak bir kültür yaratmanız lazım. Bunu yaparken insanların bazı yaşanmışlıklarının olması gerekiyor. Bu yaşanmışlıklar ancak STK'ların çatısı altında olabiliyor. O yüzden aynı amaç etrafında birleşebilecek genç armatörleri toplayalım dedik. Böylece bizim de ortak yaşanmışlıklarımız olacak. Biz ortak anılarımız üzerinden önemli şeyler inşa edeceğiz”. “Bu noktadan sonra hedeflerimiz başlıyor” diyen TAB Yönetim Kurulu Üyesi Elif Uzuner, ortak kültürü oluştururken önce insanların ihtiyaçlarına cevap vermeleri gerektiğine dikkat çekti. Uzuner; “Sektörün esasen sorunları nelerdir? Üniversitelerle iş birlikleri çok önemli örneğin… Bunun yanı sıra yurt dışında Türk denizciliğini tanıtmak bence en önemli konu, çünkü başka ülkelerde genç armatör oluşumları var. Biz en iyisi olmayı hedefliyoruz” dedi.

Dünyanın çok değiştiğini söyleyen Uzuner, jenerasyonların farklı olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Ben kendimi yeni jenerasyondan saymıyorum. 1986 doğumluyum, doğduğumda bilgisayar yoktu. Bizim evimize bilgisayar geldiğinde ben 10 yaşındaydım. Buradaki birçok arkadaşım ise bu çağın içine doğdular. Bu hem armatörler, hem de Türk denizciliği için çok kıymetli bir şey. Çünkü Z kuşağından öğreneceğimiz çok şey var; onlar yenilikleri aktarırlarken, Armatörler Birliği’ndeki büyüklerimiz de tecrübelerini Genç Armatörlere aktaracaklar. Bunların hepsini birleştirerek de uluslararası platformlarda çok iyi bir frekans yakalayacağımızı düşünüyorum.”

İcra kurulu olarak iki haftada bir toplandıklarını vurgulayan Elif Uzuner, önce herkesi bir araya getirerek tanışmalarını sağladıklarını, sonrasında çalışma gurupları oluşturarak yola devam edeceklerini ifade etti. Eğitimler de planladıklarını vurgulayan Uzuner, yurt dışında ve yurt içinde farklı etkinliklere imza atacaklarını söyledi. 10 gün sonra Yunanistan’a gideceklerini belirten Elif Uzuner, önce başkonsolosluğumuzu daha sonra da Yunanistan’daki armatörler birliklerini ziyaret ederek, ekip olarak Atina’daki Tradewinds etkinliğine katılacaklarını belirtti. Ziyaretlere komşumuz ve önemli bir denizcilik ülkesi olan Yunanistan’dan başladıklarını belirten Uzuner önümüzdeki dönemlerde diğer ülkelerde de temsiliyeti güçlendirmek için çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Özel Haber

www.virahaber.com 

Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.