1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Gerze'yi kafese sokamazsınız!’ eylemi
‘Gerze'yi kafese sokamazsınız!’ eylemi

‘Gerze'yi kafese sokamazsınız!’ eylemi

Gerzeliler kafes balıkçılığına karşı çıkıyor. Gerze’de “Gerze'yi kafese sokamazsınız! Kafes balıkçılığına hayır!” sloganlarıyla eylem düzenlendi.

A+A-

Sinop Gerze’de 'Kafes balıkçılığına hayır!’ sloganlarıyla eylem düzenlendi. Gerze Hacıselli köyü balıkçı barınağında biraraya gelen Gerzeliler “Gerze ve denizi sahipsiz değil, kafes balıkçılığına izin yok” diyerek eylem yaptı.

Karadan otobüs ve özel araçlarla, denizden gerzeli balıkçı motorlarıyla Hacıselli- Töngel sokağı balıkçı barınağına gelen Gerzelilere burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “Kafes balıkçılığı daha önce nerde yapıldıysa denizi deniz olmaktan çıkardı. Ordu-Perşembe halkı şikayetçi, Samsun-Yakakent halkı şikayetçi her nereye yapıldıysa oranın halkı şikayetçi oldu ve onları kovdular. Biz de Gerze ve Sinop halkı olarak kafes balıkçılarına fırsat vermeyerek denizi kirlettirmeden buradan defedeceğiz. Gerze ve Sinop sahilleri sahipsiz değil bu böyle bilinsin.” şeklinde konuştu.

Hacıselli köyü balıkçılarından Sezai Olgunsoy “Kafes balıkçılığı denizde büyü kirlilik yapacak. bizim balıkçılığımıza zarar verecek. Ekmeğimize dokundurtmayacağız. Elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Kafes balıkçılığına hayır!” şeklinde konuştu.

Balıkçı barınağına gelen Gerzeliler daha sonra Sinop çevresinde tutulan hamsi ve barbunya balıklarından oluşan nevaleleriyle burada piknik yaptı.

Yeşil Gerze Çevre Platformu sözcüsü Gerze Balıkçılık Kooperatıfi Başkanı Osman Başer ise; “Önümüzdeki günlerde panerller, konferanslar, yürüyüş ve basın açıklamaları düzenleyerek mücadeleye devam edeceğiz. Halen “Kafes balıkçılığı istemiyoruz.” başlıklı imza kampanyamız devam ediyor.” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3797 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.