1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. GESAD Olağan Genel Kurulu yapıldı
GESAD Olağan Genel Kurulu yapıldı

GESAD Olağan Genel Kurulu yapıldı

İMEAK Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD) 2013 yılı Mali Olağan Genel Kurulu 18 Haziran Salı günü Türk Loydu tesislerinde gerçekleştirildi.

A+A-

GESAD Yönetim Kurulu Başkanı Ziya GÖKALP tarafından yapılan açılış konuşmasında Ülkemiz, ve Uluslararası Denizcilik ve Gemi Sanayi Sektörünün ekonomik kriz dönemi ve gelinen noktadaki durum değerlendirmeleri yapıldı.


Dernek faaliyetleri ve ileriye yönelik çalışmalar konusunda bilgi veren Başkan Gökalp , 2012 yılında Kore Offshore Platformu Girişimcileri Derneği KAOPE ve GESAD arasında imzalanan Çalışma Protokolünün , GESAD tarafından yürütülen Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuruluşu tamamlandığında , Ülkemiz Gemi Sanayisine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Ziya Gökalp konuşmasında ;
 

“GESAD’ın üyesi bulunduğu AB Gemi Teçhizatçıları ve Tersanaleri Birliği “SeaEurope”tarafından yapılan çalışmalara iştirak edilerek , Dünya Gemi Sanayi Sektöründe gerçekleşen ve ileriye yönelik gelişmeler konusunda sektörümüze bilgi akışı sağlanmaktadır.


25-27 Haziran tarihlerinde Litvanya’da düzenlenecek Sea-Europe Genel Kurulu’nda Dünya Gemi Sanayinde geleceğin gemileri konusunda etkin olacak çalışmalar yapılacaktır.


Gelişmeler hakkında ülkemiz denizcilik sektörü paydaşlarına aktarılacaktır.
 

Derneğimiz Ulaştırma Bakanlığı’nca çalışmaları sürdürülen 11.Şura çalışmaları “Gemi Sanayi Çalıştayı”na iştirak ederek 2023 ve 2035 vizyonunda sektörümüz ile ilgili faaliyetleri “Çalıştay Raporu”na dahil ettirmiştir.
 

Bu çalışmalar , Derneğimizin yürüttüğü 2013 yılı yatırım bütçesine dahil edilen” Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” GİOSB Kuruluşu çalışmalarımıza hız verilmesi yönünden ,önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.
 

Derneğin Yurtiçi ve Yurtdışı çalışmalarının önümüzdeki dönemlerde sürdürülebileceğini yenilikçi gemiler çalışmaları açısından büyük önem taşıyan Gemi Sanayi sektörünün Ülkemiz ve Avrupa’da en büyük ihtisas kümelenme projesi olan Yalova GİOSB kuruluşunun önümüzdeki 2-3 yıl içinde tamamlanarak faaliyete geçeceğini belirterek sözlerini tamamladı.
 

Genel Kurul daha sonra yapılan sunum ve mali çalışmaların onaylanmasıyla son erdi.
 

virahaber.com
 

Bu haber toplam 1169 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.