1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. GESAD'dan Bülend Ulusu için başsağlığı mesajı
GESAD'dan Bülend Ulusu için başsağlığı mesajı

GESAD'dan Bülend Ulusu için başsağlığı mesajı

Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD), eski Başbakan ve Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Bülend Ulusu'nun vefatının ardından bir başsağlığı açıklaması yayınladı.

A+A-

12 Eylül askeri darbesinden sonra kurulan hükümete Başbakan atanan ve 1983’teki seçimlere kadar bu görevi yürüten eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülend Ulusu vefat etti. Türk siyasetine damga vuran isimlerden biri olan Bülent Ulusu'nun vefatı üzüntüyle karşılandı. Çeşitli STK’lar Ulusu’nun vefatından duydukları üzüntüyü yayınladıkları mesajlarla dile getirdi. Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp da bir mesaj yayınlayarak, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Bülend Ulusu’nun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. GESAD Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp’in yayınladığı başsağlığı mesajı şöyle: 

Bülend Ulusu’nun denizcilik sektörüne çok büyük faydaları oldu. Türk siyaseti büyük bir duayeni kaybederken, biz de hamimizi kaybettik. Bülend Ulusu 1980 Yılında Başbakan olduktan sonra, 1982 yılında kurulan Deniz Ticaret Odamızın kuruluşuna katkılarda bulunarak, ülkemiz Denizcilik Sektörünün bu seviyelere gelmesinde etkin oldu. 1980–1983 yılları arası Başbakanlığı döneminde, sektöre verilen can suyu niteliğinde destek ve teşviklerle, Türk Gemi Sanayimizin büyümesi ve millileşme başlangıcı gerçekleştirilmiş olup, 1980 yılında 508 adet ve 2.1 milyon DWT kapasitedeki Deniz Ticaret Filomuz, 1983 yılı sonunda 7 milyon DWT’ lar seviyesine ulaşmıştır. Bu Kosterlerle Filomuzun Akdeniz’i Türk Gölüne çevirdiği dönem yaşandı.

Merhumun Ailesinin, Camiamızın, tüm ülkemiz İnsanlarının başı sağ olsun. Ebedi İstihgaratında Allah’tan Rahmet niyaz ederiz.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2249 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.