1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gestaş, 9 günde 148 bin araç taşıdı
Gestaş, 9 günde 148 bin araç taşıdı

Gestaş, 9 günde 148 bin araç taşıdı

Gestaş, Çanakkale Boğazı'nda 9 günlük bayram tatilinde 148 bin araç taşıdı.

A+A-

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince, toplam 148 bin aracı boğazın bir yakasından diğerine taşıdı.

Kurban Bayramı tatili sona ererken bayram yoğunluğu rakamlara da yansıdı. Çanakkale Boğazı'nda araç ve yolcu taşımacılığını yürüten, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi kesintisiz seferlerle yoğunluğu karşılayan Gestaş, 9 günlük bayram tatilinde toplam 148 bin araç taşıdı. Lapseki-Gelibolu hattında 5, Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattında 7, Gökçeada ve Bozcaada hattında 2'şer; Güney Marmara hattında 1 feribot, ayrıca Marmara Denizi'ndeki diğer adalar ve bazı noktalar için için deniz otobüsü ve gezi teknesi ile hizmet veren Gestaş'ın günlük ortalama taşıdığı araç sayısı 16 bin 500 oldu. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam toplam 115 bin aracın, günlük ortalama 12 bin 700 araca yakın olduğu hatırlatıldı. Geçen bayrama oranla araç sayılarında yüzde 29'luk bir artış kaydedildi. Araçlarla binenlerin dışında, bayram boyunca taşınan yolcu sayısı ise yaklaşık 135 bin kişi oldu.

15 dakikada bir gemi kalktı

Ramazan Bayramı'nda ring sistemiyle saatsiz çalışan ve ek seferlerle bayram yoğunluğunu en aza indiren Gestaş, iskelelerdeki bekleme sürelerini de azalttı. Bayram tatili boyunca hafta sonu sefer tarifesini uygulayan şirket, ekstra yoğun olan geliş ve dönüş günlerinde seferlerini sıklaştırdı. Bayram öncesinde de taahhüt edildiği gibi Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattında hemen hemen 15 dakikada bir, Lapseki-Gelibolu hattında 25 dakikada bir, Bozcaada hattında 45 dakikada bir, Gökçeada hattında ise 1.5 saat arayla sefer düzenlendi.

Online bilet dönemi başlıyor

Bu yaz ilk kez Bozcaada dönüşlerinde online rezervasyon sistemini hizmete sunan Gestaş, online bilet ile yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. 10 Ekim'den itibaren adalarda daha sonra kademeli olarak diğer hatlarda online bilet hizmeti devreye girecek. Gestaş yolcuları, artık yola çıkmadan biletini cep telefonundan, tablet veya bilgisayardan alabilecek. Ring seferler ve ek seferlerle azalan yoğunlukların, online bilet dönemiyle tamamen ortadan kalkacağı kaydedildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2064 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.