1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. GESTAŞ, Bozcaadaya'ya geçiş yapan tankerlere yüzde yüz zam yaptı, istasyon kapandı
GESTAŞ, Bozcaadaya'ya geçiş yapan tankerlere yüzde yüz zam yaptı, istasyon kapandı

GESTAŞ, Bozcaadaya'ya geçiş yapan tankerlere yüzde yüz zam yaptı, istasyon kapandı

GESTAŞ A.Ş., Geyikli İskelesi’nden Bozcaada’ya geçiş yapan akaryakıt tankerlerinden alınan 950 liralık ücreti 1900 liraya çıkarması adadaki tek akaryakıt istasyonunun kapanmasına neden oldu.

A+A-

Bozcaada’ya deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ’ın adaya akaryakıt tankeri taşıma bedelini sefer başına 950 TL’den 1900 TL’ye çıkarması üzerine adadaki tek akaryakıt istasyonu satışları durdurma kararı almıştı. Karar, yaz aylarında otomobil akınına uğrayan Bozcaada’yı zor durumda bırakacağı belirtiliyor. İstasyonun kapanmasıyla oluşan kriz için henüz bir ilerleme kaydedilemedi.

‘Hiçbir kurumdan yanıt alamadık'

Akayakıt İstasyonu’nun işletme müdürü Figen Koçman Sözcü’.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Bütün ilgili kurumlara başvurumuzu yaptık ama hala bir cevap alabilmiş değiliz.” dedi. Akaryakıt tankeri seferlerinde yasa gereği feribota tankerden başka araç ya da yolcu alınmadığını belirten Koçman, kışın zararına çalıştıklarını ve yapılan yüzde yüz zam ile akaryakıt seferlerinin maliyetlerini karşılayamayacak duruma geldiklerinden satışı durdurduklarını belirtti. Koçman “Bu durum tabi ki bize özel değil, araçlarına akaryakıt sağlamak için özel sefer düzenleyen diğer kurumları da ilgilendiriyor. Ayrıca sorunun çözülmemesi halinde yazın gelecek onbinlerce turist mağdur olacak. Oluşacak kaosun önlenmesi için sorunun bir an önce çözüleceğine inanıyoruz. Ancak başvuruda bulunduğumuz bütün kuruluşlardan henüz bir yanıt alamadık.” dedi.

Belediye'den cevap yok

Ada halkı ve turistler için bu kadar hayati bir konu hakkında bilgi almak için ulaştığımız Bozcaada Belediyesi ise konuyla ilgili olarak gazetemize geri dönüşte bulunmadılar. Kaymakamlık yetkilileri, konunun kaymakamlıkla alakalı olmadığını, asıl muhattabın GESTAŞ işletmeleri olduğunu belirtti.

Gestaş: Zam yok

Bozcaada’ya gelmek isteyen tüm araçlardan adaya gidişte para alınırken araçlar dönerken bir daha ücret ödemiyor. GESTAŞ’ın sitesinde ise “Geyikli – Bozcaada Hattı’nda tüm biletler gidiş – dönüş olarak kesilmektedir.” ibaresi bulunmakta.

GESTAŞ’tan bir yetkili 2014 yılında 800 TL olan sefer tarifesinin 2015 yılında 950 TL’ye çıktığını belirtti. Bunun özel bir sefer olduğun altını çizen ve sefere tankerden başka hiçbir aracın alınmadığını söyleyen GESTAŞ yetkilisi “GESTAŞ 14 aydır fiyatlara hiç zam yapmamıştır. Bu tankerlere uygulanan özel bir seferdir ve her seferin ücreti 950 TL’dir. Geri dönüşle beraber iki seferin ücreti 1900 TL’dir ve bu durum tarifelerimizde de mevcuttur. ” dedi.

Konu ile ilgili tekrardan görüştüğümüz akaryakıt istasyonundan başka bir yetkili, bugüne kadar kendilerinden talep edilmeyen dönüş ücretinin istenmesine anlam veremediklerini ifade etti.

Otomobil akınına uğruyor

Yerli turistin gözdesi olan ve son yıllarda yabancı turistlerin de akın ettiği Bozcaada’da yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Kışın 2 bin 650 olan Bozcaada’nın nüfusu yazın gelen turistlerle beaber 10 katına çıkıyor. Yazın otomobil sayısının oldukça artmasından dolayı Bozcaada merkezinde bu yana bazı sokaklar 2015′ten bu yana sadece yaya trafiğine açık durumda. Onbinlerce turiste ev sahipliği yapan Bozcaada’da akaryakıt sıkıntısı sonucu sadece turistlerin özel otomobillerinin etkilenmeyeceği, belediye ve kaymakamlık gibi kamu kuruluşlarının hizmet araçları için de sıkıntı yaratacağı ifade ediliyor. Sorunun ada içinde merkez ile Ayazma ve Habbele plajları arasında işleyen minibüsleri de etkileyeği tahmin ediliyor. Adaya en yakın benzin istasyonları ise ana karadaki Geyikli ilçesinde bulunuyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2960 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.