1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Gestaş'ın "Avşa Adası" adlı araba vapuru karaya oturdu
Gestaş'ın "Avşa Adası" adlı araba vapuru karaya oturdu

Gestaş'ın "Avşa Adası" adlı araba vapuru karaya oturdu

Geçtiğimiz günlerde makine arızası yaparak sürüklenen Çanakkale'den Eceabat'a tarifeli seferini gerçekleştiren "Avşa Adası" adlı araba vapuru, bu kez de iskeleye 100 metre kala bilinmeyen bir nedenle karaya oturdu.

A+A-

Çanakkale'den Eceabat'a tarifeli seferini gerçekleştiren "Avşa Adası" adlı araba vapuru, İskeleye 100 metre kala bilinmeyen bir nedenle karaya oturdu. 15 dakikalık bir uğraş sonucu kurtarılan vapur, iskeleye yanaştırıldı. Aynı araba vapuru üç gün önce de makine arızası nedeniyle sürüklenirken, demir atarak durabilmiş ve içindeki yolcular 1.5 saat mahsur kalmıştı.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında araç ve yolcu taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'nin geçtiğimiz yıllarda Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden sembolik rakamlarla devraldığı ve halen bazı hatlarda kullandığı çok eski olan araba vapurları, üst üste sorun yaşamaya başladı. İlk olarak "Ezine" adlı araba vapuru 3 Nisan'da sorun yaşadı. 13 araç ve 116 yolcu ile Eceabat'tan Çanakkale'ye saat 24.00 seferini yaparken saat 00.15'de, Çanakkale şamandıralar Mevkii'nde 88 metre uzunluğundaki "Esperanza" isimli boş kuru yük gemisi ile çarpışmış ve facianın eşiğinden dönülmüştü. Her iki gemide de maddi hasar oluşmuştu.

Aynı günün akşamı bu kez de saat 20.00'de, Eceabat'tan Çanakkale'ye sefer gerçekleştiren "Avşa Adası" adlı araba vapuru, Çanakkale şamandıralar Mevkii'nde makine arızası yapmıştı. Yat Limanı kayalıklarına doğru sürüklenen araba vapur, demir atarak durabilmişti. İçindeki yolcuların, 1.5 saat mahsur kalarak büyük panik yaşadığı araba vapuru, gemi mürettebatının kendi imkanlarıyla arızayı gidermesinin ardından Çanakkale İskelesine yanaşmıştı.

'Avşa Adası'ı vapuru dünde karaya oturdu. Saat 17.00'de Çanakkale'den Eceabat'a sefer gerçekleştiren vapur, henüz bilinmeyen bir nedenle Eceabat İskelesi yakınlarında sahildeki Tarihe Saygı Parkı'nın önünde karaya oturdu. Makine arızası ya da dümen arızası nedeniyle karaya oturduğu sanılan vapurdaki yolcular yine panik yaşadı. Gemi mürettebatının arızayı gidermesinin ardından 15 dakikalık bir uğraş sonucu akurtarılan vapur, Eceabat İskelesi'ne yanaştı, arac ve yolcuları tahliye etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6482 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.