1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Gezi teknesi ile katamaran çarpıştı: 11 ölü
Gezi teknesi ile katamaran çarpıştı: 11 ölü

Gezi teknesi ile katamaran çarpıştı: 11 ölü

Rusya’nın en uzun ve en geniş nehirlerinden olan ve dünyanın birçok ülkesinden turist çekmeyi başaran Volga nehrinde korkunç bir kaza yaşandı. 16 kişi taşıyan tekne ile  katamaran çarpıştı. Kazada 11 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Rusya’nın Volgograd şehrinde bulunan Volga nehrinde 1 yolcu gemisi ile 1 katamaranın çarpışması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti.

Rusya’nın en uzun ve en geniş nehirlerinden olan ve dünyanın birçok ülkesinden turist çekmeyi başaran Volga nehrinde korkunç bir kaza yaşandı. Dün gece saatlerinde Volgograd şehrinden Voroshilovsky şehrine toplam 16 kişi taşıyan küçük ölçekli yolcu gemisiyle küçük ölçekli gezi teknesi olarak bilinen katamaran çarpıştı.

Yaşanan çarpışmada birçok kişi nehre düştü. Nehirde gece boyunca arama tarama çalışmaları yapıldı. Gündüzün ilk saatlerinde ancak 5 kişi kurtarılabildi. 11 kişi ise nehirde boğularak yaşamını yitirdi. Nehir çevresinde çalışmalar sürerken, olayla ilgili Rus makamları soruşturma başlattı.

Rus yetkililer tarafından yapılan açıklamada, kazanın teknenin manevra kurallarını ihlali nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Bir Rus yetkili teknenin manevra kurallarını ihlali sonucu mavnayı göremediği ve çarpışmaya engel olamadığı olasılığının ağır bastığını ancak diğer olasılıkları da araştırdıklarını söyledi.

Rusya Federal Denizcilik ve Nehir Ulaşımı Ajansı, teknenin ruhsatsız olduğunu, sahibinin yönetimindeki 12 kişilik teknede 16 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Vira Haber

Bu haber toplam 7971 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.