1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gine Körfezi’nde Kaçırılan Denizciler Hakkında Açıklama: 'Sağlık Durumları İyi'
Gine Körfezi’nde Kaçırılan Denizciler Hakkında Açıklama: 'Sağlık Durumları İyi'

Gine Körfezi’nde Kaçırılan Denizciler Hakkında Açıklama: 'Sağlık Durumları İyi'

Nijerya açıklarında korsanlar tarafından rehin alınan, M/VMozart konteyner gemisin 15 denizcisi hakkında Boden Denizcilik ‘ten açıklama geldi.

A+A-

Nijerya açıklarında kaçırılan M/VMozart adlı konteyner gemisinde korsanlar tarafından rehin alınan 15 Türk denizci hakkında Boden Denizcilik'ten açıklama yapıldı. Açıklamada, 15 mürettebatın tamamının sağlık durumlarının iyi olduğu, yara almadıkları belirtildi.

Nijerja açıklarında M/VMozart adlı konteyner gemisi korsanlar atrafından kaçıırlmış, 15 Türk denizci rehin alınmıştı. Boden Denizcilik'ten konu hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada, "23 Ocak 2021 tarihinde Sao Tome açıklarında kaçırılan konteyner gemisi MOZART'ın mürettebat üyeleriyle iletişim kurmuştur. Bu kapsamda 15 mürettebatın tamamının sağlık durumlarının iyi, yara almamış ve birlikte olduğu bilgisi elde edilmiştir. Boden Denizcilik ve Boden Denizcilik’in Borealis Denizcilik’teki ortakları ilk ve tek öncelikleri olan ekip arkadaşlarının en hızlı bir şekilde serbest bırakılmalarını sağlamak için tüm çabayı göstermeye devam etmekte ve alıkonan denizcilerin aileleri ile sürekli iletişim halinde olmayı sürdürmektedir. Boden ve Borealis Denizcilik, mürettebatının ve mürettebat ailelerinin güvenlik ve sağlığının korunması için konu ile ilgili ek bir yorumda bulunmayacaktır." denildi.

GENEL MÜDÜRDEN AÇIKLAMA

Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan CNN Türk’te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Hepimize geçmiş olsun. Tüm personelimin sağlığının yerinde olduğu konusunda gemi kaptanı ve diğer personelle konuşularak teyit yapıldı.

Ben görüşmedim ama sorumlu arkadaşlarımız 15 arkadaşla tek tek görüştüler. Ben de dinledim bu görüşmeyi.

Öncelikle ilk haber verdiğimiz aileler oldu. Bizden herhangi bir şey talep etmediler. İstanbul ofisi tekniktir. Yabancı bayraklı bir gemidir. Biz gemi armatörüne yönlendirdik korsanları.

Biz telefon numarasını verdik kriz merkezinin. Onlar da aramışlar. Tek tek personellerle görüşüp sağlık bilgisini almışlar. Çok hassas bir konudur bu.

Şirket olarak en hızlı çözüm için görüşmeleri uzman bir ekip gerçekleştiriyor. Bu konuda tecrübeliler. Ne gerekiyorsa hiçbir maddi imkan esirgenmeden, tek konsantre olduğumuz konu budur. Şirketten de her türlü maddi imkanın kullanılacağı bilgisini almış durumdayız.

Bu tip görüşmeler ve sonuca en kısa zamanda personelin ülkesine dönüştürülme aşamasında konusunda uzman kişiler var. Uzmanlar tarafından götürülecek bir konu. Bizim yapabileceğimiz bir konu değil. Doğru kişiler tarafından konu ele alındı. Biz de her türlü maddi imkanı sağlayacağız.

Ailelere haber verdiğimiz anda diğer hattan da bize desteğini esirgemeyen tüm devlet adamlarına bu bilgileri ilettik.

Vira Haber

Bu haber toplam 11443 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.