1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Göcek Boat Expo başladı
Göcek Boat Expo başladı

Göcek Boat Expo başladı

Bu sene ikincisi düzenlenen Göcek Boat Expo sektörü Göcek'te buluşturdu.

A+A-

Bu sene, 14-18 Nisan tarihleri arasında Tunajans tarafından, Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü, Muğla Valiliği, Göcek Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası'nın da desteğiyle düzenlenen Göcek Boat Expo, 2. deniz araç ve ekipmanları fuarı, Göcek Belediye Marina'da bugün başladı. Tayf Ajans bünyesinde yayımlanan deniz kültürü dergisi Vira ve deniz turizmi dergisi Seaway  dergilerinin de katılımcı olduğu fuarda sektörden pekçok büyük firma bir araya geldi. 2011 model yatların da görücüye çıktığı ve kapalı fuar alanları yerine gerçek yerinde, denizde gerçekleşen Göcek Boat Expo, geçen yıl beklenin üzerinde bir memnuniyet çizgisi yakalamıştı. 

Sektörle ilgili 164 firmanın yer aldığı fuarın açılışını, Denizcilik Müsteşarlığı Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır ve diğer ilgililer yaptı. Açılışta konuşan Yaşar Duran Aytaş, yat ve denizi sevenlerin bu fuarda işbirliği yapacaklarına inandığını söyledi. 

Barajlara feribot

Anadolu'nun değişik yerlerindeki barajlar için 8 adet bot yaptırdıklarını belirten Aytaş, ''İlki İzmir'de yapıldı, denize indirildi. Adıyaman, Malatya, Erzincan, Tunceli ve Konya'ya ilk aşamada gönderilecek olan bu botlarla, deniz olmayan yerlerde de denizciliği sevdireceğiz. Şu anda Tunceli'ye 30 araçlık feribot yaptırıyoruz. Baraj gölünde bu feribotla taşımacılık yapılacak. Sektörün Anadolu'da da yaygınlaştırılmasını sağlayacağız'' dedi. 

Her sınıftan yatların özellikle kapalı fuar alanlarında sergilenmesi zor olan süper, mega yatların ve deniz araçları ekipmanlarının sergilendiği fuar, planlanan seminer, şov ve özel organizasyonlarla her yaştan ziyaretçinin keyifli vakit geçirmesini hedefliyor.  

Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna yaptığı açıklamada yat tutkunlarının teknelerini denize hazırladığı bir dönemde, böyle bir fuarı Göcek'te düzenleyerek mavi yolculuğu desteklediklerini söylediği konuşmasında, ''Fuarı önümüzdeki yıllarda uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz." dedi.

Uluslararası ve yerli üretim motoryat, yelkenli, megayat markaları, tekne imalatı ekipmanları, her türlü tekne aksesuarları, şişme bot, iç ve dıştan takma motor markaları, yelken kulüpleri, su sporları malzeme ve ekipmanları, eğitim kurumları, charter ve broker firmaları, marinalar, konsepte uygun giysi marka ve üreticileri gibi sektörle ilgili geniş bir katılımcı profiline sahip olan Göcek Boat Expo'da toplamda 164 katılımcı firma bulunuyor. 10 bin ziyaretçinin beklendiği fuar, 17 Nisan Pazar gününe kadar 14.00 - 22.00 ve son gün olan 18 Nisan pazartesi 14.00 - 19.00 saatleri arasında meraklısıyla buluşacak.

Bu haber toplam 1068 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.