1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Gold of Lithuania' Marmaris'te
'Gold of Lithuania' Marmaris'te

'Gold of Lithuania' Marmaris'te

Gittikleri ülkelerde sosyal, kültürel, ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan 'Gold of Lithuania' 10 Litvanyalı mürettebatıyla Marmaris’e geldi.

A+A-

Gittikleri ülkelerde sosyal, kültürel, ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan proje kapsamında kullanılan ve projeyle aynı adı taşıyantekne “Gold of Lithuania” 10 Litvanyalı mürettebatıyla Marmaris’e geldi.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’tan, geçtiğimiz ay Akdeniz turuna çıkan ve ilk durağı Yunanistan’ın Rodos Adası’ndan sonra Marmaris’e gelen tekne Yat Limanı’na demirledi.

Proje Direktörü Donatas Juskus liderliğindeki teknedekiler, öğle saatlerinde Belediye Başkanı Ali Acar’ı ziyaret etti. Donatas Juskus, Başkan Acar’a, gezileri ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Marmaris’te, karşılaştıkları insanların cana yakın tavırlarından ve gördükleri doğal güzelliklerden çok etkilendiklerini belirterek, “Böylesine mükemmel güzelliklere sahip Türkiye ile Litvanya’nın, gerek ekonomik, gerek kültürel gerekse sosyal işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla, gezi sonunda hazırlayacağımız raporlarda bu görüşümüze geniş yer vermeyi düşünüyoruz” dedi.

Başkan Acar da Litvanyalı konuklarının ziyaretlerini anlamlı ve farklı bulduklarını ifade ederek, “Kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Dünyanın her yerinden gelen konuklarımızı ağırlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu sebeple sizlerin de burada hoş karşılandığınızı duymak, burayı çok beğendiğinizi söylemeniz bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

Juskus, Acar’ı 2011’de başkentleri Vinlius’ta düzenlenecek dünya çapındaki eski ahşap tekne yarışması kapsamında ülkelerine davet etti. Başkan Acar da Litvanya’ya giderek iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlamayı planladıklarını söyledi.

Taraflar ziyaret sonunda birbirlerine ülkelerini ve yaşadıkları kentlerin simgesi haline gelmiş ürünler hediye etti. Saat 21.00’de ilçeden ayrılacak tekne, gün boyunca halkın ziyaretine açık tutuldu.

İnternerhaber

Bu haber toplam 937 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.