1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Gölden metrelerce ağ toplandı
Gölden metrelerce ağ toplandı

Gölden metrelerce ağ toplandı

Sakarya'nın Ferizli ilçesindeki Akgöl'de av yasağını ihlal edenlere yönelik yapılan çalışmada, göle atılan ağlar toplandı.

A+A-

Sakarya'nın Ferizli ilçesindeki Akgöl'de av yasağını ihlal edenlere yönelik yapılan çalışmada, göle atılan ağlar toplandı.

Yapılan denetimlere ve uyarılara rağmen, yasak balık avcılığının önüne geçilemiyor. Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı Çevre Koruma ekibi, Ferizli Gölkent Jandarma Komutanlığı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Av Yaban Hayatı Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ile Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (SAMADER) üyeleri, Akgöl'de yasak balık avcılığına yönelik çalışma yaptı.

Balıkların yumurtlama döneminde, avcılığın önüne geçmek için gölde kayıkla inceleme yapan ekipler, çok sayıda ağa rastladı. Gölden toplanan ağlardan çıkan balıklar, suya geri bırakıldı.

SAMADER Başkanı Nihat Avcı, iç sularda ağ ile balık avcılığının yasak olduğunu söyledi. Bazı balık türlerinin yumurtlama dönemine girdiğini ifade eden Avcı; "Havyar döneminde ağ atılmaması ve avlanılmaması gerekiyor. Zaten ağ ile avcılık kesinlikle yasak. Ancak gölden metrelerce ağ toplandı. Ağlardan havyarlı balıklar çıktı. Onları yeniden geri saldık. Bu ağları katliam olarak değerlendiriyoruz."

Öte yandan yetkililer, yasak balık avcılığına yönelik denetimlerin sıklaştırılacağını belirterek çalışmaların il genelinde devam edeceğini bildirdi.

Bu haber toplam 939 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.