1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Gönüllü Rehberler Yol Gösterdi
Gönüllü Rehberler Yol Gösterdi

Gönüllü Rehberler Yol Gösterdi

Mısır'a gitmek için İtalya'dan hareket eden MSC Şirketinin en büyük kruvaziyer gemilerinden 'MSC Slendida', Mısır'daki iç karışıklık nedeniyle rotasını İzmir'e çevirmek zorunda kaldı.

A+A-

Mısır'a gitmek için İtalya'dan hareket eden MSC Şirketinin en büyük kruvaziyer gemilerinden 'MSC Slendida', Mısır'daki iç karışıklık nedeniyle rotasını İzmir'e çevirmek zorunda kaldı. Sürpriz bir şekilde rotasını değiştirerek Alsancak Limanı'na demirleyen gemideki yolcuları karşılayan Konak Belediyesi'nin genç gönüllü rehberleri, hem turistlere yardımcı oldu hem de şehir hakkında bilgiler verdi.

Geçen hafta başlayan halk ayaklanması sebebiyle Mısır'ın İskenderiye limanına gidemeyen gemide toplam 3 bin 300 yolcu ve binden fazla mürettebat bulunuyor. Güvenlik endişesinin yaşandığı Mısır'ın yerine İzmir'in tercih edilmesi yolcular arasında da memnuniyetle karşılandı. Kruvaziyer sezonu dışında İzmir'e uğrayan geminin yolcularının şehirde sağlıklı bir şekilde yönlendirilmeleri için gönüllü rehberler altı dilde basılan kent broşürlerini dağıttılar. Konuklara şehir hakkında dört dörtlük bilgiler içeren broşürleri alan turistler gösterilen ilgiden bir hayli memnun kaldılar. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan bölgemize baktığımızda en güvenli ülkenin Türkiye olduğunu vurgularken; yaşanan bu en son olayın da bunun bir ispatı olduğunu söyledi. Kruvaziyer sezonu olmamasına karşın İzmir'e gelen yolcuları gönülle rehberler tarafından limanda karşılandğını dile getiren Başkan Tartan; “Bu kriz şehrimiz için bir fırsata dönüştü. Kış ortasında beklenmedik bir şekilde İzmir'e gelen konuklarımız esnafımızın da yüzünü güldürdü. Biz de belediye olarak sezon boyunca sürdürdüğümüz katkımızı sürpriz ziyarette de devam ettirdik” dedi.

Başkan Dr. Hakan Tartan, “Her yıl limanımıza 300 binden fazla günü birlik turist geliyor. Bir bölümü kent turu yapıyor; bir bölümü başka yerlere gidiyor. Geçen yıl başlattığımız gönüllü rehber uygulamasıyla misafirlerimizin kentte daha huzurlu, daha mutlu ve daha doğru bilgilerle donatılmış şekilde dolaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz ” şeklinde konuştu. İtalya'nın Cenova Limanı'ndan hareket eden gemi Yunanistan'ın Pire, Mısır'ın İskenderiye ve Marmaris güzergâhını izlerken Mısır'da yaşanan olaylardan sonra rotasını değiştirmek zorunda kalan kruvaziyer ilk kez İzmir'e uğramış oldu. Önümüzdeki yıllarda da İzmir'e tur düzenleneceği öğrenilen MSC Spelendida'nın üç hafta sonra Mısır'a bir turu daha var ve olaylar yatışmazsa geminin yine İzmir'e gelmesi bekleniyor.

Yeni Asır

Bu haber toplam 922 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.