1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Güllük’te Sarpa Bereketi
Güllük’te Sarpa Bereketi

Güllük’te Sarpa Bereketi

Milas’ın Güllük beldesinde balıkçılık yapan Erdoğan Dönmez ve oğlu Serkan Dönmez, bir gecede 800 kilo Sarpa balığı yakaladı.

A+A-

Milas’ın Güllük beldesinde balıkçılık yapan Erdoğan Dönmez ve oğlu Serkan Dönmez, bir gecede 800 kilo Sarpa balığı yakaladı.

Sabah erken saatlerde rastgele diyerek Güllük körfezine açılan Erdoğan Dönmez ve oğlu Serkan Dönmez, 300 metre uzunluğundaki ağı denize attı. Kısa bir süre bekledikten sonra ağlarına Sarpa balığının takıldığını fark ettiler. Uzun uğraşlardan sonra beş metrelik sandala ağları zor kaldırdıklarını belirten Erdoğan Dönmez, “Oğlum Serkan ile birlikte sabah erken saatlerde Körfeze açıldık. Balık aramaya başladık. Tersane bölgesine geldiğimizde su yüzeyinde balıkların oynaştığını gördük. Çok hızlı bir şekilde ağlarımızı atarak beklemeye başladık. Ağlarımızın ucundan tutarak toplamaya başladık. Ağların gittikçe ağırlaştığın hissettik. Ağları çektikçe Sarpa balığı bereketi yaşadık. Ağları 5 metrelik tekneye zorla çektik. Limanda balıkçı arkadaşların yardımı ile balıkları karaya taşıdık. Yaklaşık 800 kilo sarpa balığı çıktı. Kilosunu 5 TL’den sattık” dedi.

Medya73

Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.