1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. "Gümrük sistemi çöktü"
"Gümrük sistemi çöktü"

"Gümrük sistemi çöktü"

Energy Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Muhtaroğlu, Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada gümrüklerin çöktüğünü belirtti.

A+A-

Uluslararası Yakıt İkmal Sanayi Birliği’nin (IBIA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Energy Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Muhtaroğlu, Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada gümrüklerin çöktüğünü belirtti.

1 Şubat 2011 günü saat 15.00’den itibaren Türkiye’deki gümrük sisteminin çöktüğünü ifade eden Muhtaroğlu, ithalat ve ihracatın yapılamadığını bildirdi. “1 milyarlık ticaret yapılamaz halde” diyen Mustafa Muhtaroğlu, 48 saattir yakıt bekleyen gemilerin olduğunu ve kendilerinin yakıt veremediklerini söyledi.

Konuyla ilgili olarak bir genelgeden bahseden Muhtaroğlu, “Bu arıza 24 saati geçerse bunu manuel olarak yapacaksınız. İdare manuel olarak yapmıyor. Gümrük Müsteşarlığı’nın manuel olarak yapılması için emir vermesi gerekiyor. Müsteşarlık’ta emir vermiyor. Hindistan’dan gelen teknisyenler bunu yapıyor. Yani çok üzüntü verici bir durum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbi gümrükte ve sistem çökmüş vaziyette. Ben bunu bir sivil toplum örgütü olarak dile getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz bu anlamda lider denizciyiz” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

“Mensuplarımızın işi yüzde 100 olarak durdu” diyen Uluslararası Yakıt İkmal Sanayi Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Energy Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Muhtaroğlu, dünyanın en büyük onuncu ekonomisi olmaya aday olan Türkiye’nin 48 saattir her şeyinin durmuş vaziyette olduğunu belirterek sadece kendi yakıtçılarının 2 gün içinde 10 milyon dolar ihracatı yapamadığını ifade etti.

İş yapamaz hale geldiklerini söyleyen Muhtaroğlu, konuyla ilgili olarak bir yazı yazdıklarını ancak yazının ilgililerin eline üç gün sonra ulaştığını belirterek, “Bugün İstanbul’da ikmal yapılamıyor. Türkiye’de 150 tane gümrük var. 139 tanesi bilge sistemine bağlı. O sisteme bağlı hiçbir gümrükte işlem yapılamıyor” diyerek konuyla ilgilenilmesi gerektiğini bildirdi.

Virahaber


Bu haber toplam 1143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.