1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Halikarnas Balıkçısı 124 yaşında
Halikarnas Balıkçısı 124 yaşında

Halikarnas Balıkçısı 124 yaşında

17 Nisan 2014’de Halikarnas Balıkçısı 124 yaşına girdi. Bodrumlular, doğduğu günde O’nu yine sevgiyle, saygıyla, şükranla andı.

A+A-

17 Nisan 2014’de Halikarnas Balıkçısı 124 yaşına girdi. Bodrumlular, doğduğu günde O’nu yine sevgiyle, saygıyla, şükranla andı.

13 Ekim-23 Kasım 2013 tarihleri arasında, geniş kapsamlı, çok katılımlı, pek çok ortama ve mekana yayılan uzun soluklu bir anma ve farkındalık yaratma etkinlikleri ile anıldı.

Denizde ve karada; Gönültepe’de; yazılarını yazdığı kahvelerde; diktiği ağaçların altında; meydanlarda; teknelerde; Kütüphane’de; akademik ortamlarda; bir vakitler resmi bahçıvanlığını yaptığı Bodrum Belediyesi’nin Meclis salonunda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bodrum Kaymakamı; Bodrum ve Ortakent Belediye Başkanları; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Eğitim ve Güzel Sanatlar Fakülteleri; Bodrum Kent Konseyi; İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Denizciler Derneği; ÇYDD, Gümüşlük Akademisi Karsanat Derneği, Mavi Yol Girişimi, Bodrum Sözlü Tarih Grubu, Halikarnas Balıkçısı’nı Anma ve Yaşatma Girişimi gibi sivil toplum kuruluşları ile pekçok ticari kurumun ve çok sayıda bireyin destekleriyle gerçekleşen etkinlikler kapsamında çocuklar, gençler, yaşlılar, denizciler, öğrenciler, akademisyenler; müzik, resim ve tiyatro sanatçıları üstlendikleri rolleri başarıyla sergilediler.

Etkinliklerin düzenlenmesi, eşgüdümü ve yürütülmesi Halikarnas Balıkçısı Forumu tarafından gerçekleştirildi. Halikarnas Balıkçısı’nın kızı sevgili İsmet Hanım ile torunu Deniz onur konukları olarak kimi etkinliklere katıldılar.

2-016.jpg1-018.jpg3-015.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2164 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.