1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Hamsi kaçıyor, balıkçılar kovalıyor
Hamsi kaçıyor, balıkçılar kovalıyor

Hamsi kaçıyor, balıkçılar kovalıyor

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, “Bugünlerde balıkçılarımız hamsi için denize açılıyor. Henüz beklenen av olmasa da hamsiden yana umutluyuz dedi.

A+A-

Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, 1 Eylül itibarıyla denizlerde av yasağının sona erdiğini anımsattı. Geride kalan 45 günlük süreçte balıkçıların istediği avı gerçekleştiremediğine işaret eden Aydemir, en büyük hayal kırıklığını palamutta yaşadıklarını belirtti.

Aydemir, palamutta beklenen avın olmaması nedeniyle Orta Karadenizli balıkçıların hamsinin peşine düştüğünü ifade ederek, bugünlerde balıkçıların hamsi için denize açıldığını, henüz beklenen av olmasa da hamsiden yana umutlu olduklarını dile getirdi. Hamsinin ekim sonu itibarıyla bollaşmasını beklediklerini kaydeden Aydemir, "Tüm balıkçılarımızın da beklentisi bu yönde. Şu anda hamsinin kasası 150-200 lira civarında. Avın artmasıyla kasa fiyatının 50 ile 100 liraya düşmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Havaların soğuması etki yaptı

Aydemir, havaların soğumasının hamsi avına direkt etkisi olduğuna dikkati çekerek, "Önümüzdeki haftadan itibaren hava sıcaklığının ciddi oradan düşmesi bekleniyor. İnşallah bu durum hamsi avını da olumlu etkiler. Artık vatandaşlarımıza ucuz hamsi yedirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kötü bir sezon olacak

Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz ise hamsinin bol olacağı yönde emareler olduğunu belirterek, "Ekim sonu, kasım itibarıyla bol hamsi avlanmasını ümit ediyoruz. İnşallah palamuttaki açığımızı hamside kapatırız. Aksi durumda balıkçılarımız için çok kötü bir sezon olacak." dedi.

Altınordu ilçesindeki tezgahlarda hamsinin kilogramı 15 ile 20 lira arasında değişen fiyattan satışa sunuluyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 8875 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.