1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. "Hatay - Akabe seferleri ticareti kolaylaştırır"
"Hatay - Akabe seferleri ticareti kolaylaştırır"

"Hatay - Akabe seferleri ticareti kolaylaştırır"

Hatay Ro-Ro Başkanı İbrahim Güler, "Türkiye ve Ürdün arasında yapılması planlanan Ro-Ro seferleri gerçekleşirse Hatay’ın İskenderun Limanı Türkiye üzerinden Lübnan, Ürdün ve Ortadoğu’ya bağlanan köprü olacak" dedi.

A+A-

Hatay Ro-Ro Başkanı İbrahim Güler, Ürdün Akabe Limanı ile İskenderun Limanı arasında Ro-Ro hattı kurulması için çalışma yaptıklarını söyledi. İskenderun Limanı'ndan Suudi Arabistan'ın Duba Limanı'na yapılan mevcut seferlerin Ürdün'ün Akabe Limanı'na gerçekleşmesi halinde Suudi Arabistan'ın uyguladığı vize probleminin de çözüleceğini kaydeden Güler, bu durumun Ürdün ithalat ve ihracatını da Hatay Ro-Ro güzergahına katacağını belirtti.

Ürdün ithalat ve ihracatının Hatay Ro-Ro seferleri güzergahına katılmasıyla Lübnan Limanı'nı da Ortadoğu'ya bağlayacaklarını anlatan Güler, "Lübnan lojistiği köşeye sıkışmış durumda. Teşvikle yürümekte olan Lübnan lojistiğini Ürdün seferleriyle karşılıklı olarak Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ve diğer ülkelere bağlamış olacağız. Bir anlamda bizim transit yüklemelerimizi de Ürdün'e ve Lübnan'a tekrar bağlama şansını yakalayacağız. Bu Türkiye üzerinden Lübnan, Ürdün ve Ortadoğu'ya bağlanan bir köprü olmuş olacak" dedi.

Süveyş Kanalını kullandıkları için karayollarında ciddi bir artış olduğunu ve bunun için teşvik uygulamasının da hayata geçirilmesini beklediklerini ifade eden Güler, şöyle devam etti: 

"Teşvik uygulaması hayata geçirildiğinde gemilerin nakliye firmalarına uygulamış olduğu fiyat düşecek. Bu uygulamanın hayata geçirilmesi ekonomik anlamda ithalatın ve ihracatımızın artmasına önemli bir katkı sağlar. Hatay bölgesi İstanbul'dan sonra tenteli araç grubunda Türkiye ikincisi, frigo araçlarda ise Türkiye birincisi. Suriye üzerinden Ortadoğu'ya bağlanamıyor olmamız nakliyeciler de ciddi bir sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Ortadoğu'da yaşanacak olan bu lojistik hareketlilik direkt olarak bölge lojistiğine ve Türkiye ihracatına önemli bir katkı sağlayacaktır. teşvik önem arz ediyor. Şu anda seferlerimiz haftanın iki günü yapılmaktadır. Ancak seferlerimizde ciddi düşüşler devam etmektedir."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2300 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.