1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Hayalet gemide yemek
Hayalet gemide yemek

Hayalet gemide yemek

Güney Afrika'nın ünlü hayalet gemisi bir restoran olarak kopyalandı. Fonda köpekbalığı var, masada deniz mahsulleri...

A+A-

Güney Afrika’nın efsanevi hayalet gemisi The Phantom’un replikası (birebir kopya) restoran olarak inşa edildi, meraklısına köpekbalıklarının yanı başında yemek yeme deneyimi sunuyor. Güney Afrika’nın Durban kentinde inşa edilen ve ünlü uShaka Akvaryumu’na yerleştirilen Cargo Hold adlı restoranın konukları içeride leziz deniz mahsullerini mideye indirirken camın arkasından başta beyaz köpekbalıkları olmak üzere etkileyici deniz canlıları geçiyor.

Geminin ‘tıpkı yapım’ı olan restorana ‘batık gemi’ atmosferi verebilmek için iç kısımlara bol miktarda paslı, eskitilmiş detay eklenmiş. Gemi restoranın bu haliyle Güney Afrika kıyılarında sık rastlanan hayalet öykülerinin anılarını canlandıracağı garanti...

The Phantom’un esrarlı hikâyesi

Efsaneye göre The Phantom (Hayalet) olarak anılan gemi, geçen yüzyılın sonunda güneyden Durban Limanı’na doğru yaklaşırken görülmüştü. Gemi Durban’ın Bluff Burnu’nu döndükten sonra ön tarafta mavi-yeşil bir ışık belirdi. Limandaki nakliyeciler yanaşmasını bekledi ama gemi ortalıkta görünmedi... Geminin haftalar sonra yeniden, bu sefer kıyıya daha da yakın bir noktada görüldüğü söylendi. İsmi yok gibi görünüyordu, herhangi bir sinyale yanıt vermiyor ve bayrak taşımıyordu. Kimi bu sırrı çözülemez geminin kaybolduğuna inandı, kimi de gizli bir görevin söz konusu olduğuna... Adıysa yerli halk arasında ‘Hayalet gemi’ olarak yerleşip kaldı.

 

Radikal

Bu haber toplam 1014 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.