1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Hayallerini gerçeğe dönüştürdüler
Hayallerini gerçeğe dönüştürdüler

Hayallerini gerçeğe dönüştürdüler

İzmirli Özensoy çifti günlük mesailerinden sonra Sasalı’daki atölyelerinde 4 yılda lüks tekne yaptı. Özensoy çifti, eylül ayında Kanarya Adaları’na yelken açacak

A+A-

İzmir'de 25 yıllık avukat Güneş Tosun Özensoy ile 35 yıllık diş hekimi Ziya Hakan Özensoy, hayalleri geçeğe dönüştürdü. Denize aşık Özensoy çifti mesailerini bitirdikten sonra sonra akşamlarını Çiğli Sasalı'daki atölyelerinde geçirdi. 4 sene boyunca her akşam yorulmadan atölyede çalışıp lüks teknelerini imal ettiler. Geçtiğimiz aylarda teknelerini denizle buluşturan Özensoy çifti şimdi en büyük hayali olan Kanarya Adaları'na yelken açacak. Başta kimsenin kendilerini ciddiye almadığını belirten Güneş Özensoy, "Eylül'de Kanarya Adaları'na gideceğiz. Orada tek başıma Atlantik'i geçeceğim" dedi.

ATLANTİK'İ TEK BAŞINA GEÇECEK

Planladığı seyahati gerçekleştirirse Türkiye'den ilk kez bir kadının tek başına Atlantik Okyanusu'nu yelkenli tekne ile geçmiş olacağını anlatan Güneş Özensoy, "Bu deneyim benim için de hayatımın en özel deneyimlerinden biri olacak. Bu seyahat, denizi seven kadınlarımızda da tekneye daha çok sahip çıkma, daha çok işin mutfağında olma isteği uyandırabilir diye düşünüyorum. Eşim de ben de işlerimizi seviyoruz. Aslında mesleklerimizin de en verimli dönemindeyiz. Hangisini daha çok sevdiğimizi söylemek zor. İş ve deniz birbirini destekliyor, canlı ve güçlü olmamızı sağlıyor" dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 12078 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.