1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hızırreis Deniz'den sektöre birlik ve beraberlik mesajı
Hızırreis Deniz'den sektöre birlik ve beraberlik mesajı

Hızırreis Deniz'den sektöre birlik ve beraberlik mesajı

Denizcilik sektörünün güçlenerek iyi bir noktaya geleceğini belirten Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızırreis Deniz,sektörün her zaman birlik ve beraberlik için olması gerektiğini söyledi.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızırreis Deniz, dün gerçekleşen İMEAK DTO Müşterek Meslek Komite Toplantısı'nda, denizcilik sektörünü çok daha iyi yerlere taşımanın mümkün olduğunu söyleyerek, “Bugün burada sektörle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sektörü çok daha iyi yerlere taşıyabiliriz. Pasta çok büyük. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım, birlikte çalışalım” dedi.

Bakanlığın denizcilik sektörünü ilgilendire çalışmaları hakkında bilgi veren Hızırreis Deniz,hazine arazilerinin tersane yatırımlarına tahsisi konusundaki yönetmelikte beraber çalıştıklarını söyleyerek, sektörde yönetmelikle ilgili bir memnuniyetin olduğuna değindi.

Denizcilik sektörünün sorununun kendi içinde birlik olamamak olduğunu belirten Deniz, “Devamlı iletişim içinde olarak, yönetmeliği birlikte çalışarak daha başarılı olabiliriz. Sektöre sorduk, sektör ne diyorsa mevzuat disiplini içerisinde yönetmeliği hazırladık. Uygulamada tabii ki sorunlar yaşayacağız. 8 aydır web sayfasında duruyor. Herkes görüş bildirebilir. Çünkü sektör varsa bizim oralarda görev yapma şansımız var” diye konuştu. 

“YABANCI BAYRAKLI GEMİLER...”

Yeni gemi inşa yönetmeliğinde kendilerinin getirdiği yeni bir şey olmadığına dikkat çeken Deniz, sadece yaşanan disiplinsizliği ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade etti. Deniz, “Hepimizin farklı düşüncesi olabilir ama devletten talep net olursa tek bir rakam ifade edilirse ölçümüz ona göre kabul görecektir” şeklinde konuştu.

Yabancı bayraklı gemiler konusunda bakanlık olarak dik duruş sergilediklerini belirten Deniz, “Yabancı bayraklı gemiler Türkiye’de gelip çalışmasın eğer Türkiye’de alternatifleri varsa” ifadesini kullandı.

DOĞRUYU BİRLİKTE BULACAĞIZ”

Deniz, sözlerine şöyle devam etti: “Taramayla ilgili yönetmelik çalışmamız var, taslak bitti. Sektörün bilgisi ve görüşüne sunacağız. Sahipsizlik ortadan kalkacak. Tersanelere işletme izni verilsin mi? İşletme izni veriyorsunuz, birçok usulsüzlük ortaya çıkıyor. Doğruyu birlikte bulmamız gerekiyor” dedi.

foto-galeri-001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 1028 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.