1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hortum Marmaris’i tarumar etti
Hortum Marmaris’i tarumar etti

Hortum Marmaris’i tarumar etti

Muğla’nın turistik ilçesi Marmaris Yalancıboğaz mevkiinde saat 13.06’da oluşan hortum limanda demirli tekneleri karaya uçururken, 17 metre uzunluğundaki İstanbul Limanı’na kayıtlı ‘Taiban’ isimli tekne hortum sonrası battı.

A+A-

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Yalancı Boğaz mevkisinde bulunan yat limanı çevresinde 20 dakika arayla iki hortum oluştu. Hortumda bir tekne batarken  karadaki 5 yelkenli yat ile 4 otomobilde hasara yol açtı, paniğe neden oldu.

Marmaris’te'te, deniz üzerinde, 10 dakika arayla iki hortum meydana geldi. Hortum nedeniyle 3'ü yelkenli 5 teknede hasar meydana gelirken, 1 dalış teknesi de battı. Yaralananın olmadığı hortum anları, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Marmaris merkeze 11 kilometre uzaklıktaki Yalancı Boğaz mevkisinde, saat 13.00 sıralarında, deniz üzerinde hortumlar meydana geldi. İlk hortumda, iskele ve karadaki 25'er metrelik 3 yelkenli ile 20 metrelik 2 motoryat devrildi. Marinadaki iskelede demirli çok sayıda teknede ise hasar meydana geldi. İlk hortum etkisini yitirdi. Marina açıklarında, 10 dakika sonra ikinci kez hortum meydana geldi. Bu fırtınada da açıkta demirli 'Taiban' isimli dalış teknesi battı. Teknedeki 3 kişi, marina görevlilerince kurtarıldı. Personelin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 

Sahil Güvenlik ekiplerinin dalış faaliyeti esnasında meydana gelen hortum bir anda dev boyutlara ulaştı. Sahil Güvenlik ekipleri dalış eğitimini durdururken, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar ile bir teknenin battığı bildirildi. Sahil Güvenlik Dalış Timi teknenin battığı alanda yaptığı dalış sonrası teknenin İstanbul Limanı’na kayıtlı Diğerhan Bektaş’a ait ‘Taipan’ isimli ahşap gezi teknesi olduğu öğrenildi. Tekne sahibi ile yapılan görüşmede tekne içinde kimsenin bulunmadığı tekneni konaklama amacı ile demirde bırakıldığı öğrenildi.

Bölgede inceleme yapan Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, bakım kızağına alınan teknelerden 4'ünün devrildiğini söyledi. Yat limanında bağlı olan teknelerin 4'ünde de direk kırılmalarının oluştuğunu belirten Yüksel, "Limanın biraz açığında demirli duran bir dalış teknesi batmış. Hiçbir can kaybı, yaralanma yok. Batan tekne boş bir tekne. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor." dedi.

hortum.jpg

hortum1-001.jpg

hortum2.jpg

hortum3.jpg

hortum4.jpg

hortum5.jpg

hortum6.jpg

hortum7.jpg

hortum8.jpg

hortum9.jpg

hortum10.jpg

hortum11.jpg

hortum.jpeg

hortum2.jpeg

hortum3.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 5948 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.