1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ”Hurda gemiler jilet olmuyor “
”Hurda gemiler jilet olmuyor “

”Hurda gemiler jilet olmuyor “

GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanlığı yazılı bir açıklamada bulunarak kamuoyunda yanlış bilenen “gemi hurdalarının jilet olduğu konusuna açıklık getirdi.

A+A-

GEMİSANDER ( Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ) Yönetim Kurulu Başkanlığı yazılı bir açıklamada bulunarak kamuoyunda yanlış bilenen “gemi hurdalarının jilet olduğu konusuna açıklık getirdi.

Açıklamada ,” Görsel ve yazılı medyamızda; İngiliz donanmasına ait uçak gemisi 'Invıncıble'in jilet olmak üzere, Türkiye"ye gelmekte olduğu bildirilmektedir. Halk dilinde, Gemi Geri Dönüşüm sektörü hakkında bilgi eksikliğinden kaynaklanarak kullanılan ""gemilerin jilet olma ifadesi"" yanlış bir ifade olup, halkın doğru bilgilendirilesi adına Yönetim Kurulumuzca açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

1976 yılından bu yana Aliağa-İzmir"de faaliyetlerini sürdüren Gemi Geri Dönüşüm sektörü; Ekonomik ömrünü tamamlayarak seferden çekilen gemilerin, lisanslı firmaları ile geri dönüştürülmesi faaliyetlerinde bulunmaktadır. Gemilerin %98"i çelik olup, tesislerimizde çevreye uyumlu olarak, geri dönüşümü yapılan gemilerin Hurda saçları; çelik hammaddesi olarak demir çelik fabrikalarına kazandırılmaktadır. Gemilerin Geri dönüşümü; doğal kaynakların korunmasını sağlayan ülkemizin en önemli sektörlerden biridir. “denildi

Günaydınaliağa
 

Bu haber toplam 6144 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.