1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. I. Pendik Özel Olimpiyat Oyunları gerçekleştirildi
I. Pendik Özel Olimpiyat Oyunları gerçekleştirildi

I. Pendik Özel Olimpiyat Oyunları gerçekleştirildi

Zihinsel engelli çocukları spora teşvik etmek amacıyla Gedik Üniversitesi, Pendik Belediye Başkanlığı ve Pendik Kaymakamlığı işbirliği ile hazırlanan I. Pendik Özel Olimpiyat Oyunları büyük heyecana sahne oldu.

A+A-

Zihinsel engelli çocukları spora teşvik etmek amacıyla Gedik Üniversitesi, Pendik Belediye Başkanlığı ve Pendik Kaymakamlığı işbirliği ile hazırlanan I. Pendik Özel Olimpiyat Oyunları büyük heyecana sahne oldu. Atletizm, futbol, basketbol, voleybol, jimnastik ve motor aktivite branşlarında yapılan oyunlara 300'e yakın sporcu katıldı.

Kurtköy'deki Çamlık Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen oyunlarda, Pendik'teki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, Pendik İTO Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ile ilköğretim okulları bünyesindeki özel eğitim sınıfı öğrencileri aileleri ile birlikte katılım gösterdiler.

Gedik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilara Özer ''Öncelikle bu güzel etkinliği destekleyen Pendik Belediyesi, Pendik Kaymakamlığı, Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği ve İstanbul Kalkınma Ajansı'na teşekkürlerimi sunmak isterim. Spor eğitimi ve yarışmaları özel gereksinimli bireylerin sosyal ve psikolojik gelişimine büyük katkıda bulunmaktadır. Spor, engelli bireylerin hareket etmekten haz alma, eğlenme ve başarma gereksinimlerinin karşılanmasında önemli bir araç. Bu bilinç ile Özel Olimpiyat Oyunları projesini gelenekselleştirmek ve uzun yılları projeyi sürdürmek istiyoruz. Özel gereksinimli gençlerimiz bu tip etkinlikler aracılığı ile spor yaparak yalnızlığını diğer insanlarla paylaşabilmekte, arkadaşlık kurabilmekte, dayanışmayı öğrenebilmekte, yeteneklerini tanıyarak gelişme olanağı yakalayabilmekte kendisine, bedenine ve diğer insanlara karşı olumlu duygular geliştirebilmektedir. Gedik Üniversitesi olarak bizler, II. Olimpiyatların hazırlıklarına şimdiden başladık.'' diyerek etkinlikler hakkında görüşlerini bildirdi.

Pendik Belediyesi, Pendik Kaymakamlığı ve Gedik Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ‘Aktifim, Toplumun İçindeyim; Engelli Çocuk ve Gençler İçin Fiziksel Aktivite Merkezi’ projesi kapsamında yer alan Pendik Özel Olimpiyat Oyunlarıyla, engelli bireylere spor yoluyla başarı ve özgüven duyguları kazandırılması hedefleniyor. Özel Olimpiyat Oyunları, Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) tarafından da destekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1057 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.