1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. İBB bu yıl plajları pırıl pırıl yaptı
İBB bu yıl plajları pırıl pırıl yaptı

İBB bu yıl plajları pırıl pırıl yaptı

Mayıs ayı başlarında havaların ısınmasıyla birlikte İstanbul’da başlayan yüzme sezonu sonbaharın gelmesiyle birlikte Eylül ayı sonunda sona erdi.İSTAÇ bu yıl plajlardan 16 bin 844 metreküp atık topladı.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesince son zamanlarda hizmete alınan ileri biyolojik arıtma tesisler ile birlikte Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Deniz Hizmetleri Müdürlüğünün 365 gün boyunca gerek deniz yüzeyi ve kıyılarda yaptığı temizlik çalışmaları, gerekse denizlerin kirlenmesine karşı aldığı tedbirler ve etkin denetimler deniz kirliliğinin önlenmesinde büyük rol oynuyor.

İstanbul’da su kalitesi yüksek

Alınan bu tedbirler İstanbul’da bulunan plajların su kalitesinin de yükselmesine katkı sağlıyor. Bu yıl İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğünce İstanbul’da bulunan yaklaşık 90 adet plajdan düzenli aralıklarla alınan numuneler ile yapılan ölçümlerde su kalitesi de yüksek çıkıyor.

Plajlarda yapılan temizlik çalışmaları Mayıs ayının girmesi ile birlikte vatandaşların plajları daha güvenli ve temiz şekilde kullanabilmeleri için Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ile İBB iştiraki İSTAÇ A.Ş. tarafından 5 ay boyunca temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

Bu sayede yaz tatilini İstanbul’da geçiren birçok İstanbullu da günübirlik tatillerini plajlarda geçirdi.

Özel ekip ve araçlar ile temizlik

30 Eylül itibari ile tamamlanan aktif plaj temizlik hizmetleri 256 kişiden oluşan mobil ekipler ile gerçekleştirilirken bu çalışmalar esnasında kum elemesi ve tesviyesi de yapabilen 11 adet plaj temizleme makinesi ve yosun temizleme araçları kullanıldı. Rutin temizlik hizmetlerinin yanı sıra gelen anlık şikayet ve talepleri de dikkate alan ekipler şikayetin geldiği bölgeye de anında intikal ederek gerekli çalışmaları gerçekleştirdiler.

Midye kabukları ve yosunlaşma gibi birtakım olumsuzluklarla mücadele eden ekipler, diğer yandan vatandaşlarca plajlarda bırakılan ambalaj atıklarından sigara izmaritine, pet şişelerden çevreye zararlı diğer çöplere kadar birçok atığı topladılar.

2016 yılında İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü’nce plajlardan 17 bin 534 metreküp atık toplanmışken, bu yıl Mayıs-Eylül ayları boyunca toplanan atık miktarı 16 bin 844 metreküp olarak gerçekleştirildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 2995 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.